AKTUELNO

Beogradska policija pravovremenom i efikasnom akcijom uhapsila je M. P. (20), M. S. (20) i M. K. (28) zbog sumnje da su u Ubu planirali likvidaciju R. R., koji je nedavno izašao iz zatvora, a istražiteljima je odmah upalo u oči da su trojica uhapšenih hteli da ubiju R. R. po receptu - "kavčana"!

Naime, osumnjičeni M. P., M. S. i M. K. su duže pratili žrtvu, pokušavajući da otkriju sve njegove navike, a likvidaciju su planirali tako što bi eksploziv velike razorne moći zakačili na drvo drvo u čijoj neposrednoj blizini se R. R. uvek parkirao.

Isti scenario iskoristili "kavčani" kada su u junu ubijeni pripadnici rivalskog, "škaljarskog klana" Petar Kaluđerović (20) i Dragan Roganović (36). "Kavčani" su, da podsetimo, eksplozivnu napravu postavili na drvo na sedam metara visine, nedaleko od ulaza u sportski centar na Cetinju u koji su "škaljarci" redovno dolazili. Eksploziv su telefonom aktivirali u 9.10 časova, a u eksploziji su poginuli Roganović i Kaluđerović, dok su teško ranjeni T. J., M. B. kao i slučajna prolaznica D. V.

Za razliku od crnogorske, srpska policija je na Ubu delovali efikasno i na vreme privela trojicu osumnjičenih koji su planirali likvidaciju.

Inače, R. R. je nedavno izašao iz zatvora i veruje se da je posle toga promenio prezime, odnosno da je uzeo prezime majke.

- Po izlasku iz zatvora, on se sklonio iz Obrenovca na Ub kako bi se pritajio i kako ne bi bio meta suparnicima. Navodno, dve grupe iz Obrenovca imale su problem zbog, kako se sumnja, prodaje narkotika i često su dolazili u sukob. R. R. je potom završio u zatvoru, a kada je izašao odlučio je da se skloni na sigurno, jer je pretpostavljao da će biti meta napada. Iz tog razloga se preselio kod oca koji živi na Ubu i promenio prezime - navodi dobro obavešten izvor Kurira i dodaje da je R. R. odranije poznat po kriminalnim radnjama.

Autor: Dubravka Bošković