AKTUELNO

Majka progovorila o ponašanju devojčice.

Majka i otac Danke Ilić, Ivana i Miloš Ilić su zajedno govorili o kobnom danu, 26. martu, kada su ostali bez dvogodišnje ćerke Danke i dali su potresnu ispovest za Republiku.

Kako su tada rekli, od svega im najteže pada kada ih sin pita gde mu je sestrica koja je najviše bila vezana za batu.

- Danka je radoznala devojčica, drugačija od brata, ali je nezgodno da ih poredim. Vezana je za oca i za majku. U poslednje vreme, pre ove tragedije je na primer kada odemo kod mojih i spustim je, odmah htela da je podignem i uzmem u naručje, trebala joj je ta bliskost. Inače najviše je vezana za brata, trčala je za njim, ali tog dana je otišla od njega - izgovorila je Ivana spuštene glave.

Dankin otac kaže da je imao posebnu vezu sa ćerkicom.

- Sa oboje dece sam vezan čvrsto, ali za Danku sam osećao nekako veću privrženost, valjda zato što je ćerkica - tužno kaže neutešni otac.

Da podsetimo, dvogodišnja Danka Ilić je nastradala 26. marta, kada su je osumnjičeni Dejan Dragijević i Srđan Janković najpre udarili službenom "fijat pandom", a zatim je Dragijević zadavio golim rukama.

Telo su bacili na deponiju, ali je ono dva dana kasnije pomereno na drugu, zasad nepoznatu lokaciju. Za pomeranje tela osumnjičeni su bili i Dejanov otac Radoslav Dragijević (73) i brat Dalibor (40), koji je preminuo od srčanog udara u borskoj policiji u noći između 6. i 7. aprila.

Dejan Dragijević i Srđan Janković demantovali su inicijalni iskaz Dragijevića i sada obojica tvrde da devojčicu nikada nisu ni videli.

Autor: Dubravka Bošković