AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić izdao je naređenje da se svima koji učestvuju u gašenju velikog požara na Klisi, obezbedi hrana i piće.

- Veliki požar u naselju Klisa u Novom Sadu je lokalizovan, gori velika površina pod drvnom građom, a vatra je u jednom momentu zahvatila i divlju deponiju i nisko rastinje. Sve raspoložive snage profesionalnih vatrogasaca I DVD-ova iz Južnobačkog okruga su na terenu. Angažovane su i cisterne JKP-ova. Očekuje se da će gašenje trajati i tokom sutrašnjeg dana. Deo Temerinskog puta je zatvoren za saobraćaj - prenosi instagram profil "192_rs".

Kako smo ranije pisali, JKP "Gradsko zelenilo" Novi Sad saopštilo je da vatrogasne ekipe sa velikim brojem ekipa gase požar koji je tokom popodneva počeo u trsci kod obližnjeg kanala i koji se pod uticajem vetra proširio i na deo rasadnika tog preduzeća.

- Požar je zahvatio deo grana koje su prikupljene nakon sanacije posledica prošlogodišnjih oluja. U gašenje su se uključila i druga javna preduzeća i dobrovoljna vatrogasna društva. Požar za sada ne preti objektima ni imovini preduzeća - navodi se u saopštenju JKP "Gradsko zelenilo" Novi Sad.

Podsetimo, u toku današnjeg dana izbilo je nekoliko požara širom Novog Sada. Na društvenim mrežama pojavio se i snimak jedne vikendice koja je izgorela u naselju Kamenjar.

- Nema povređenih lica. Na terenu su dva vatrogasna vozila - navodi se ispod snimka.

Trenutno nije poznato kako je došlo do požara, kao ni stanje učesnika.

Autor: Snežana Milovanov