AKTUELNO

N.S. (49) koji je juče ubio nožem Dejana Ilića (49) selu Glušinac kod Žitorađe, oglasio se pre mesec dana o Iliću na društvenim mrežama gde je napisao da je on napao njegovu majku i da su svi u strahu što je takav čovek na slobodi.

- Psihički bolesnik Dejan Ilić zvani Zeka, koji ima bar deset krivičnih dela, što za pokušaje ubistva, danas je napao moju majku srpom koja ima skoro 80 godina i jedva 50 kg. Njega štiti zakon zato što ima F šifru, a napada decu i žene po selu u mestu Glašinac kod Žitorađa - napisao je on 1. jula i dodao:

- Bolesnik šeta svakog dana sa nožem po selu i hvali se da ima spisak dvadeset ljudi iz sela za odstrel, da ih ubije. Na sve to policija kaže da je nemoćna i da nisu nadležni za njegovo hapšenje, zato što je psihički bolesnik. Znači da on može da uzme pušku i pobije pola sela, a zakon za njega ne važi.

Foto: Facebook/Printscreen

Ilić je ipak uhapšen 2. jula zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje.

- On se sumnjiči da je 1. jula na ulici u okolini Žitorađe napao ženu (77), povukao je za kosu, oborio na zemlјu i srpom je posekao po licu i telu. Potom ju je, kako se sumnja, stezao za vrat, a dalјi napad su sprečili prolaznici - navedeno je tada iz policije u Prokuplju.

Sedamdesetsedmogodišnjoj ženi su konstatovane lake telesne povrede,a Iliću je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu. Njemu je tada određen pritvor iz kog je juče pušten, kada je i ubijen ispred prodavnice.

Foto: Facebook.com/Privtna arhiva

Kako smo tada pisali, motiv za napad se nije znao, ali se sumnjalo da je reč o tome da je osumnjičeni u svađi sa članovima porodice povređene žene. I da je ranije bio sklon sličnim napadima.

N.S, sinu povređene žene i osumnjičenom za ubistvo Ilića je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i sutra će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Prokuplju.

Autor: Iva Besarabić