AKTUELNO

Policija traži DNK otiske prstiju u šteku plaćenog ubice, te istražuje da li mu je neko bio u gostima

Trenutno je u toku pretres hostela u kojem je boravio Martin Aleksander (34), koji je juče uhapšen u Beogradu, a kako izgleda štek plaćenog ubice, pogledajte na fotografijama koje obljavljujemo.

Policija je Aleksandera dovela u lisicama ispred štek stana koji se nalazi u jednom prestoničkom hostelu.

Kako piše Republika, policija traži DNK otiske prstiju u šteku plaćenog ubice, te istražuje da li mu je neko bio u gostima. Takođe tragaju za oružjem i novcem.


Za sada nije poznato kako je uneo pištolj u Srbiju ili ga je možda nabavio ovde. Kako saznajemo, reč je o pištolju američke proizvodnje, a Aleksander je osuđivan nekoliko puta.

Podsetimo, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili u centru Beograda američkog državljanina, kod kojeg su pronašli pištolj i okvir sa šest pripadajućih metaka.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Policijske stanice Stari grad, uhapsili su u centru Beograda američkog državljanina A. M. M., zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je kod osumnjičenog, u torbici koju je nosio, pronašla pištolj i okvir sa šest pripadajućih metaka - rekao je Dačić.

Ko je meta, takođe je predmet istrage, na čemu će nadležni organi grčevito raditi do utvrđivanja svih činjenica i sakupljanja potrebnih dokaza.

Autor: Dubravka Bošković