AKTUELNO

Još samo dva meseca je ostalo da se podigne optužnica povodom nestanka male Danke. Njeno telo još uvek nije pronađeno, a dodatne komplikacije su uneli i glavni osumnjičeni u ovaj zločin.

Novinarka Antonela Jelić potvrdila je za Novo jutro kod Jovane Jeremić na TV PINK, da su stigli rezultati veštačenja krvi iz automobila u kojem su se nalazili osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević.

Jelić je potvrdila da su stigli rezultati veštačenja krvi iz automobila u kojem su se nalazili osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević.

- Svih 17 automobila koji su u vremenskom intervalu koji je interesantan policiji ušli u Banjsko polje, pregledani su i upravo u tom službenom vozilu su pronađeni tragovi krvi. Sada imamo rezulate da ta krv ne odgovara DNK Danke Ilić, ali odgovara jednom od osumnjičenih - rekla je Jelić.

Urednik na Telegraf.rs Mladen Radulović, rekao je da to zapravo znači da ne postoji ni jedan dokaz koji ih povezuje sa otmicom male Danke, i ako se nešto ne promeni u istrazi, dodaje, moraće da budu pušteni da se brane sa slobode.

Foto: TV Pink Printscreen

- Na osnovu 400 izolovanih tragova, ispalo je da nema ni jednog traga nestale devojčice. Sada imamo kompletan nalaz da u gepeku ne postoje tragovi Danke Ilić, što može da promeni celokupnu istragu - rekao je Radulović.

Kako kaže, nada se da će se za 2, 3 meseca imati novi momenti kada je ovaj slučaj u pitanju.

Jelić je rekla da postoji i veštačenje gps uređaja iz službenog vozila i dodaje da smatra da će to takođe biti od velike koristi.

- Kada je samo suđenje u pitanju, odnosno negiranje izvršenja krivičnog dela. Ne zaboravimo da je Dragijević najpre opisao ceo slučaj, tako da je na sudu da odluči koji će iskaz ceniti - rekla je Jelić.

Foto: TV Pink Printscreen

Advokat Radiša Roskić je, komentarišući ovaj slučaj, rekao da postoji i teorija da je devojčica još uvek živa, i dodaje da ne bi trebali da prestanemo da verujem i u taj scenario.

- Analiza DNK traga iz krvi pokazuje da pripada jednom od osumnjičenih i to je bez značaja za dalji tok istrage. Međutim, ako ne bude podignuta optužnica u roku od 6 meseci, ne znači da će istraga da prestane, to samo znači da će oni biti pušteni da se brane sa slobode - rekao je Roskić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, trenutno je jako bitna činjenica da su osumnjičeni menjali iskaze i na Sudu je da odluči koji će iskaz uvažiti.

- Očigledno je da se odbrane menjaju u skladu sa tokom istrage. Ovog trenutka ne postoje materijalni tragovi i oni povlače priznanja - rekao je Roskić.

Autor: Aleksandra Aras