AKTUELNO

Dvojici državljana Srbije i dvojici iz Hrvatske koji su pokušali da opljačkaju zlataru u švajcarskom gradu Lugano, ali su savladani od strane policije, određen je pritvor u trajanju od najmanje tri meseca, a nadležni proveravaju da li su u pitanju Pink Panteri, s obzirom na to da bi jedan Srbin već trebalo da bude u zatvoru, takođe zbog pljačke!

- Srbin (48) od ranije je poznat istražnim organima u Švajcarskoj gde je 2019. godine i osuđen na šest godina zatvora zbog pljačke u mestu Vaud u ovoj zemlji - navode švajcarski mediji i dodaju:

- On je tada označen kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Pink Panter, koja se bavi pljačkama juvelirnica, te se zato proverava da li je i ovo tako organizovan pokušaj pljačke, iako sve ukazuje na to.

Izvori dodaju i da nije poznato zbog čega osuđeni Srbin nije poslat na izdržavanje zatvorske kazne.

Švajcarski mediji, da podsetimo, objavili su ranije i dramatičan snimak na kom se vide četiri muškarca sa Balkana koji pokušavaju da opljačkaju zlataru kada se pojavljaju policijski službenici koji ih opkoljavaju.

- Jedan muškarac pokušao je da pobegne i napao je policajca koji ga je sustigao i nakon borbe i uz pomoć opkoljenih građana uspeo je da ga savlada i uhapsi - vidi se na snimku koji su objavili tamošnji mediji.

Naime, pljačka se dogodila 2. jula oko 11.40 časova u zlatari, a službenik policije Lugana je čak ispalio dva hica u dva odvojena momenta tokom intervencije, ali srećom niko nije povređen top prilikom.

- Prema prvim informacijama, jedan hitac je pogodio vrata zlatare u visini ručke i odatle je rikošetirao i završio na unutrašnjem zidu radnje, nekoliko metara od ulaza. Drugi je, međutim, verovatno otišao ubrzo nakon toga, greškom, tokom tuče između jednog od razbojnika i samog policajca. Prema rečima svedoka, metak je tada pronađen na javnom putu desetak metara dalje - navode mediji.

Inače, zlatara "Taleda" je već pre desetak godina bila na meti dvojice razbojnika koji su, kako navode švajcarski medijim, u ime srpskog državljanina pokušali da je opljačkaju.

- I u tom slučaju je došlo do pucnjave. Agent privatnog obezbeđenja ga je upucao u vazduh - navodi se.

Autor: Marija Radić