AKTUELNO

Policajac Nikola Krsmanović (34) ubijen je u Loznici u noći između 17. i 18. jula, a najmiliji se sa ogromnom tugom opraštaju od njega.

Na društvenim mrežama osvanula je još jedna pesma posvećena Nikoli, njegovom životu, posvećenosti i ljubavi.

"Pesma mom Nidži"

Negde daleko... Negde daleko,gde su oblaci sivi jedno junačko srce Tamo sada živi. Daleko od tuge, od sveta zlog Daleko i od nas, od nekoga svog. Negde daleko, dal čuju se jecaj? Dal čuje se ne idi, molim te ostaj? Dal čuje se koliko za tobom teku suze? Koliko smo nesrećni što nam te Bog uze. Negde daleko neko je koga nam srce voli Zbog koga su sada u svima nama tuga i boli Neko zbog koga ulica nikad neće biti ista Vladaju tuga, žal i za tobom ljubav čista. Negde daleko i anđeli znaju, u Dragincu se sve molitve za tebe daju. Al znaju da za tim i potrebe nema Naš voljeni anđeo međ njima drema. Sklopljenih očiju bezbrižan budi, Zaboraviti te neće svi tvoji ljudi. Kad ugledam zvezdu, najsjajniju tamo preko Znaću da to ti si ...negde daleko

Nikola je ubijen kada je sa kolegom Vjekoslavom Ilićem (50) koji je tada ranjen, radi rutinske kontrole zaustavio automobil marke "mercedes" tutinskih registarskih oznaka i od vozača i suvozača zatražio lična dokumenta.

- Dok je Ilić otišao da proveri dokumenta putnika iz vozila Nikola je tražio da pregleda torbicu Fatona Hajrizija koji je tada iza leđa izvadio pištolj Nikolu pogodio u grudi i glašvu, a Ilića ranio u rame - podseća izvor Kurira.

Foto: Tanjug/Marko Đoković, Facebook.com/Privatna arhiva

Hajrizi se tada dao u bekstvo ali je u petak u prepodnevnim časovima likvidiran nakon što je pucao na srpske policajce koji su ga savladali u blizini Loznice, na brdu iznad napuštene fabrike gde se prvobitno krio.

- U subotu je u celoj Srbiji bio Dan žalosti, održana je komemoracija za Nikolu i njegova sahrana, a prizori su bili pretužni. Njegova porodica, prijatelji, kolege i svi koji su došli tu u njegovu čast nisu mogli da zadrže suze - kaže naš izvor.

Autor: Marija Radić