AKTUELNO

Sinoć oko 20 sati, u zabavnom parku Brezovica u Novom Pazaru, došlo je do ozbiljne povrede jednogodišnjeg deteta. Incident se dogodio kada se devojčica, starosti 14 godina, spuštala zip lajnom, dok se ispod žice nalazilo dete staro svega godinu dana sa svojom tetkom.

Otac devojčice koja je učestvovala u nesreći javio se i izneo dodatne informacije o događaju. Prema njegovim rečima, devojčica nije pala niti izgubila kontrolu nad zip lajnom kako su neki mediji preneli. Naime, ona je udarila u tetku koja je držala dete u naručju ispod sajle.

“Ja sam otac devojčice koja je bila na zipu i nije uopšte pala niti je izgubila kontrolu. Ja sam gledao snimak u MUP-u. Žena je bila ispod sajle i držala dete u naručju. Moja ćerka je pokušala da izbegne, digla je noge, ali je zakačila butinom i udarila je u nju i dete", objasnio je otac devojčice nakon što je pogledao snimak nesreće u policiji.

Nesreća je izazvala šok među prisutnima, koji su odmah pozvali hitnu pomoć. Medicinski tim je stigao vrlo brzo i pružio prvu pomoć mališanu pre nego što je hitno prevezen u Opštu bolnicu Novi Pazar. Doktori u bolnici bore se za dečakov život, a stanje mu je trenutno kritično.

Prema rečima lekara iz Opšte bolnice Novi Pazar, dečak je došao u lošem stanju, ali se brzo oporavio i njegovo stanje je sada stabilno.

“Na skeneru nije bilo ništa sinoć. Čeka se konsultacija dečijeg neurologa. Dete je stabilno. CT je bio čist. Trebalo bi da će, ako Bog da, biti dobro. Uspostavlja kontakt. Sinoć je bilo dramatično kad nije uspostavljao kontakt i otežano disao, ali hvala Bogu sada je dobro. Ostaće još kod nas radi pregleda i praćenja. Na dečijoj hirurgiji, ima neka fraktura lobanje, ali bez krvarenja i drugih ispada,” izjavili su iz bolnice.

Policija je započela uviđaj kako bi se utvrdile tačne okolnosti nesreće. Istraga je u toku, a nadležni apeluju na sve posetioce zabavnog parka da budu pažljivi i poštuju sve sigurnosne protokole kako bi se ovakve nesreće izbegle u budućnosti.

Autor: Iva Besarabić