AKTUELNO

Teodora Krsmanović, sestra ubijene pevačice Jelene Marjanović, pod policijskom je prismotrom nakon što ju je nepoznati muškarac putem vajbera upozorio da Marjanovići hoće da je ubiju.

Drektor Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada Nenad Šipka je gostujući u emsiji Novo jutro na Televiziji Pink rekao da je sestra ubijene pevačice u subotu uveče upozorena da bi mogla biti ubijena - sa nepoznatog telefonskog broja iz Amerike.

Teodora Krsmanović je to njemu saopštila u nedelju.

- Nije zapamtila broj, ali postoje poruke gde je ta osoba na njeno pitanje da li to znači da ću biti ubijena odgovorila potvrdno – naveo je Šipka koji je sestri Jelene Marjanović savetovao da se obrati policiji, koja joj je odredila dvadesetčetvorosatnu prismotru.

- Ukoliko bi se nešto dogodilo Teodori, a Zoran je u pritvoru sumnja za ubistvo bi pala sa njega jer se pojavio manijakalni ubica koji je ubio i Jeleninu sestru i to bi trebalo da znači da Zoran nema nikakve veze sa tim – naveo je Šipka.

On je ukazao na još jedan bitan detalj koji nije poznat javnosti.

- Osobama iz vrlo biskog okruženja Teodore Krsmanović, Zoran je pokazao fotografiju kolca koji je pronađen pored ploče na mestu gde je Jelena ubijena i rekao: Ovo je znak da će biti još žrtava. Jedna od tih osoba je Zoranu rekla da pazi na Uroša, a Zoran je naveo da nije u pitanju porodica Marjanović, nego Krsmanović – rekao je Šipka.

Advokat Predrag Savić, pravni zastupnik porodice Krsmanović, za Novo jutro kaže je Teodoru, kao i celu javnost ta poruka veoma uznemirila.

- Ovo su pretnje koje zaslužuju da se uključi policija, dolevalo je najozbioljnije do sada. Kada smo sklopili ceo mozaik shvatili smo da treba tražiti zaštitu. Došli smo do zaključka da je to vrlo ozbiljna pretnja, mada je i ranije dobijala pretnje preko društvenih mreža – naveo je Savić.

On smatra da motiv izvršenja krivičnog dela nije ozbiljno razmatran.

- Nema uslova da optužnica bude odbijena i odbačena. Moj utsak je da je optužnica tanka i da je vanraspravno veće može vrati na dopunu i istragu – zaključio je Savić.

Mladen Mijatović, novinar TV Pink kaže da je stvar pravosudnih ograna da utvrde ko je izvršilac krivičnog dela, koje je kvalifikovano kao teško ubistvo i za koje je zaprećena kazna 40 godina.

- Imamo osobu koja optužena, dalje nećemo spekulisati – rekao je Mijatović i dodao da se specifičnost slučaja ogleda u odnosu porodice Marjanović prema medijima.

Borko Kašanski, urednik vesti u "Srpskom telegrafu" je gostujući u Novom jutru ukazao da kao i u svim drugim slučajevima, kako se bliži raspelt akteri postaju nervozniji.

- Ima i novih informacija koja bi mogla da utiče na ishod procesa – rekao je Kašanski.

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

'