AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Somboru je dana 15. jula u Zmajevu, opština Vrbas, povodom smrti odnosno sumnje da se dete A.D. staro jednu godinu udavilo u dvorištu porodične kuće u gumenom bazenu, izvršen uviđaj i da su izdate naredbe da se izvrše neophodne analize i veštačenja, kao i obdukcija tela pokojnog deteta, kao i da je u toku prikupljanje svih potrebnih i neophodnih obaveštenja.

"Po prijemu rezultata naloženih analiza, obdukcije i potrebnih podataka, obaveštenja i dokaza biće doneta odluka o daljem postupanju u vezi navedenog događaja, o čemu će javnost biti obaveštena", navodi se u saopštenju VJT u Somboru.

Majka zatekla telo ćerke

Podsetimo, strašna tragedija koja se dogodila prekjuče oko 17 časova kada se u bazenu u dvorištu udavila jednogodišnja D.A. iz Zmajeva ostavila je zanemele meštane tog sela u Opštini Vrbas.

Majka C.K. (31) se vratila sa posla oko 16 časova i zatekla sina (7) i ćerku (3) da se kupaju u malom gumenom bazenu dubine 25 centimetara u dvorištu a da se jednogodišnja D.A. kupala u kadici pored ulaznih vrata u kuću.

Odjednom je, kako je rekla, oko 17 časova došao sin u kuću i rekao da je beba ušla u bazen i da ne diše. Odmah je prevezena u Opštu bolnicu u Vrbasu ali joj nažalost nije bilo spasa.

Autor: Jovana Nerić