AKTUELNO

Strašna tragedija koja se dogodila juče oko 17 časova kada se u bazenu u dvorištu udavila jednogodišnja D.A. iz Zmajeva ostavila je zanemele meštane tog sela u Opštini Vrbas.

Kako nezvanično saznaje "Blic", majka C.K. (31) se vratila sa posla oko 16 časova i zatekla sina (7) i ćerku (3) da se kupaju u malom gumenom bazenu dubine 25 centimetara u dvorištu a da se jednogodišnja D.A. kupala u kadici pored ulaznih vrata u kuću.

Odjednom je, kako je rekla, oko 17 časova došao sin u kuću i rekao da je beba ušla u bazen i da ne diše. Odmah je prevezena u Opštu bolnicu u Vrbasu ali joj nažalost nije bilo spasa.

Čitav slučaj preuzelo je Više javno tužilaštvo iz Sombora koje je naložilo obdukciju tela nesrećne bebe na kojoj nije bilo vidljivih tragova povreda, kao i uzorkovanje krvi i urina roditelja i vode iz bazena.

Iz izvora bliskog istrazi saznajemo da su roditelji C.K. (31) i D.A. (40) nakon tragedije dali izjavu u prisustvu policije, tužioca i radnika Centra za socijalni rad a nadležno Javno tužilaštvo iz Sombora nakon što prikupi sve izveštaje analiza uzetog materijala i obdukcioni nalaz odlučiće o daljem postupanju u vezi sa incidentom i utvrditi da li postoje elementi krivičnog dela ili je reč o nesrećnom slučaju.

Autor: Dalibor Stankov