AKTUELNO

M.B. (25), policajac iz Kusadka kod Mladenovca, izvršio je samoubistvo pucajući sebi u srce. Pre tragedije, on je radio treću smenu u policijskoj stanici u Smederevskoj Palanci. Oko 4 ujutro iznenada je napustio posao, rekavši kolegama da će se brzo vratiti. Otišao je kući, presvukao se iz uniforme u crnu košulju i pantalone, a zatim se zaputio ka zgradi u Mladenovcu, poznatoj kao "kineska ambasada", gde je živela njegova devojka.

Policajac je navodno lupao i zvonio na vrata devojke, tražeći da mu otvori, ali ga je ona, uplašena, odbila. Nakon toga, izašao je ispred zgrade i pucao sebi u srce. Stanovnici tog mirnog dela Mladenovca čuli su pucanj i ubrzo su stigle ekipe Hitne pomoći i policije. Nažalost, lekari nisu uspeli da ga spasu.

- Otišao je kući u Kusadak i presvukao se. Skinuo je uniformu i obukao pantalone i košulju. Potom je otišao u Kosmajku ulicu u Mladenovcu, u zgradu koju meštani zovu "kineska ambasada". Zvonio je i lupao devojci na vrata, tražeći da mu otvori, ali se ona iz straha zaključala i odbila da ga pusti unutra. Posle toga je izašao ispred zgrade i pucao sebi u srce. Bilo je gluvo doba, a taj deo Mladenovca je inače jako miran, pa su mnogi čuli kada je odjeknuo pucanj - rekao je sagovornik Informera i dodajo da su se ubrzo posle toga začule sirene Hitne pomoći i policije.

Prvi rezultati istrage ukazuju da su M.B. i njegova devojka imali ljubavne probleme, ali pravi motiv njegovog čina još nije poznat. Policajac navodno nije pokazivao nikakve znakove koji bi nagoveštavali ovakav ishod.

On će biti sahranjen 13. jula u 11 sati na mesnom groblju u Kusadku. Njegovi roditelji i mlađi brat, kojem su 19. maja proslavili punoletstvo, ostali su bez voljenog člana porodice.

Autor: Jovana Nerić