AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas uhapšeno jedno lice, koje je upravljalo gliserom kojim je vukao povređeno lice, kada je zbog neprilagođene brzine to lice udarilo u drugo plovilo, i zadobilo višestruke povrede glave i tela.

- Povodom teških telesnih povreda koje je u nesreći na reci Savi, u naselju 29. novembar u Sremskoj Mitrovici zadobio M.P. (1985) iz Sremske Mitrovice, uhapšen je S.P. (1985) koji je upravljao gliserom kojim je vukao povređeno lice, kada je zbog neprilagođene brzine to lice udarilo u drugo plovilo, i zadobilo višestruke povrede glave i tela. Vozač glisera koji je vukao povređenog je uhapšen zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti - izjavio je Dačić.

Strašna nesreća dogodila se na reci Savi, danas oko 18.30 sati, kod plaže u naselju “29. novembar”, kada je guma naletela na čamac koji je je plutao u blizini obale. Na gumi se vozila grupa prijatelja.

S.P. (39), koji je bio među četvoro ljudi na gumi, zadobio je teške povrede.

Prema rečima očevidaca, nesreća se dogodila kada je guma koju je grupa mladića koristila za zabavu zbog, kako kažu očevici, neprilagođene brzine naletela na zadnji deo čamca u delu gde se nalazi penta, piše Kurir.

Miloš je zadobio otvorene povrede lobanje, prelom ruke i prelom lobanje. Hitno je prebačen u najbližu bolnicu.

Po rečima očevidaca, ostali iz čamca koji je vukao gumu su izvadili mladića i odvezli ga na obalu.

- Strašno je bilo, mi smo još u šoku. Nalazili smo se u blizini obale, mogli su naleteti na nekog u vodi. Nadam se da je mladić dobro, ali ovo divljanje treba nekako zaustaviti - rekla je jedna od očevidaca.

Ostali članovi grupe prošli su s lakšim povredama, ali saznajemo još uve nezvanično. Nadležne službe su na terenu i istražuju sve okolnosti ovog tragičnog događaja.

Autor: Dalibor Stankov