AKTUELNO

Kum Darka Šarića, Bogoljub S. je izvršio samoubistvo prilikom hapšenja u Budvi, pišu Novosti.

Specijalci su pokušali da ga uhapse ispred jednog lokala u Budvi, kada je on izvadio pištolj i ubio se.

Muškarac Bogoljub S., za kojeg se ispostavilo da je kum Darka Šarića, pucao je sebi u glavu u jednom budvanskom hotelu, rečeno je nezvanično iz Uprave policije.

Prema istim informacijama on je hitno transportovan u kotorsku bolnicu.

"Vijesti" saznaju da je taj muškarac u policijskim spisima evidentiran kao operativno interesantno lice.

Iz UP su kazali da je policija po prijavi građana, krenula na lice mjesta i da je taj muškarac, kad su dolazili, ispalio sebi hitac u glavu.

Prethodno, policajcima je prijavljeno da neko preti samoubistvom.

Da podsetimo, u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal je saslušan Darko Šarić, koji je osumnjičen da je jedan od vođa kriminalne grupe čiji pripadnici se sumnjiče za ubistva pripadnika “škaljarskog klana” u Grčkoj.

Šarić je, kako Tanjug saznaje, negirao krivicu i rekao da nema nikakve veze sa tim ubistvima, kao i da je tad bio u pritvoru, dok je naglasio da nikada nije koristio telefon sa kriptovanom aplikacijom “Skaj”.

Tokom 2020. godine u Atini su ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović, a na Krfu Alan Kožar i Damir Hadžić.

Saslušani su i Veljko Belivuk i Nebojša Janković koji se takođe dovede u vezu sa ovim ubistvima.

Belivuku se sudi da je vođa, a Janković pripadnik grupe koja se tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Duško dobio nanogicu

Duško Šarić, brat osuđenog narko bosa Darka Šarića pušten je iz pritvora u kojem je bio zbog sumnje da je član organizovane kriminalne grupe. Njemu je određen kućni pritvor koji će provesti u kući na Dedinju.

Viši sud u Beogradu prihvatio je jemstvo koje je predložio Šarić u vidu pomenute vile. Šarić se obavezao da iz kuće neće izlaziti bez dozvole suda.

Kako je Republika ranije pisala, Duško je položio jemstvo još prošle nedelje, ali zbog niza procedura, nije pušten da služi kaznu uz elektronski nadzor sve dok novac nije legao u državnu kasu.

Autor: Jovana Nerić