AKTUELNO

Aleksa Milojević, osumnjičen za ubistvo oca, babe i dede 6. juna u Knjaževcu sproveden je u Specijalnu zatvorsku bolnicu Beograd radi veštačenja.

Milojević je 5. jula sproveden radi psihijatrijskog veštačenja u bolnicu, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Ovaj sud je Milojeviću produžio pritvor za još 30 dana.

Milojević je na saslušanju u tužilaštvu rekao da se ne seća ubistva, te da je imao “prekid svesti”.

Osumnjičeni je nakon hapšenja priznao izvršenje krivičnog dela, ali nije hteo detaljnije da iznese odbranu, jer je, kako je naveo, pod velikim stresom.

On je osumnjičen za krivično delo teško ubistvo, za koje mu preti kazna doživotnog zatvora.

Foto: društvene mreže

Milojević se sumnjiči da je 6. juna u 15.50 časova u porodičnoj kući u Knjaževcu vatrenim oružjem - lovačkim karabinom, lišio života svog oca Predraga (60), dedu Miloša (81) i babu Sarajevku (83).

Karabin je bio u legalnom posedu sada pokojnog Miloša.

Podsećamo, komšije su otkrile da je Aleksa godinama sam brinuo o bolesnim ukućanima, koji su bili u lošem zdravstvenom stanju. Deda je bio nepokretan i dementan, otac je imao zdravstvenih problema, a baba je bolovala od srčanih tegoba. Planirao je da dedu smesti u dom, ali se baba tome protivila, što je moglo dodatno da optereti mladića.

- Njega je mama ostavila kad je bio mali, odrastao je sa ocem, babom i dedom. Kada su se porazboljevali, vodio je računa o njima. Deda je bio u najlošijem stanju, nepokretan i dementan, otac mu se šlogirao, a baba je bolovala od srca. Aleksa je nameravao da dedu stavi u dom, ali se baba tome protivila i moguće da se tu našao u "nebranom grožđu" - ispričale su ranije komšije.

Autor: Jovana Nerić