AKTUELNO

Sasvim običan dan pretvorio se u pakao koji traje i dan danas. Stefan Dimitrijević bio je uhapšen zbog zločina koji, kako kaže, nije počinio.

Dimitrijević je u zatvoru proveo sedam meseci, nakon čega ga je Viši sudu u Zaječaru oslobodio krivice.

Stefan je iz Knjaževca i 27. juna bio je sa drugovima u parku u centru grada, kada je naišao poznanik koji ih je pozvao na piće, a pre toga se ošišao.

Kako navodi, sa svojim drugovima je prihvatio poziv i otišao je na piće.

- Nas četvorica nismo sedeli ni pet minuta, došla je policija, tražila je V. i Dimitrijevića, to sam ja. Ja sam se malo opirao, bio sam mlad, imao sam 18 godina, ni slutio nisam da se radi o nečem takvom - kazao je Dimitrijević i dodao da su mu svi govorili da prizna.

Upitan šta da prizna, kaže:

To sam saznao tek posle 48 sati, kad su me odveli kod istražnog sudije, da je zlatara opljačkana. Oni su okrivili tog dečka koji je sreo nas u parku, a to je komšija od mog druga, oni žive u istoj ulici i on je prišao da nas vodi na piće, iako je bio dosta stariji od nas. Advokati su rekli da možda i taj dečko nije učestvovao.

Dimitrijević je rekao da piše da je iz zlatare ukradeno kilogram i 250 grama zlata.

On kaže da je u pritvoru proveo sedam meseci, jer je stalno produžavan i dodao da se čekao DNK dokaz.

Foto: TV Pink Printscreen

- U međuvremenu su u stanici meni uzeli jedne patike, koje nisu poslali na veštačenje, zadržali su ih za sebe. Biološki veštak je priznao da je DNK došao neprirodnim putem, što znači da je ta neka marama protrljana kroz moje patike, a njihov DNK je iz pljuvačke... 11. februara 2013. godine me je predsednik suda oslobodio - naveo je Dimitrijević.

Stefan je rekao da mu je bilo bitno da se čuje sa roditeljima da sazna da li mu veruju.

Kako kaže, prvo su ga sumnjičili da je bio treći član pljačke, a zatim četvrti, to jest da je čuvao stražu.

- Prošle godine sam saznao da se još veći problem krije iza toga - naveo je Dimitrijević.

Autor: Marija Radić