AKTUELNO

Jadranka M. kaže da je jedva preživela pakao sa nevenčanim suprugom.

Jadranka M. je još jedna u nizu žena koja je pretrpela fizičko i psihičko zlostavljanje muškarca. U svojoj jezivoj ispovesti otkrila je odvratne detalje iz života sa svojim nevenčanim suprugom koji joj ju je maltretirao na sve moguće načine.

– Silovao me je, tukao, pretio da će zaklati mene i moju porodicu, a jedno veče me je naterao da popijem 11 tableta za uspavljivanje. Jedva sam preživela – kaže Jadranka.

– Pretio mi je da će me osakatiti, odseći mi dojke, iseći jezik, uši i klitoris. U nekoliko navrata me je silovao i terao na svakakve bludne radnje – otkriva Jadranka M, koja je godinama svakodnevno trpela najstrašnije moguće zlostavljanje od nevenčanog supruga.

– Zlostavljao me je psihički, fizički i seksualno, danonoćno. Sa njim imam decu mlađu od sedam godina. Jako se bojim za njihov i svoj život – isprekidanim glasom priča ova nesrećna žena, jedva suzdržavajući suze.

Ona kaže da je, pored batina, stalno dobijala i smrtne pretnje.

– Govorio je kako će mi pobiti celu porodicu, oca, majku i sestru. Pričao je kako sam loša majka. Najviše sam strahovala za život kad mi je zapretio da će uzeti pušku i nož i da će me zaklati! Stalno me je tukao, imala sam vidljive povrede po glavi, na oba oka, na rukama i nogama. Jedno veče me je naterao da popijem tablete, kao da se malo opustim, i tada sam popila 11 tableta za uspavljivanje. Na svu sreću, došli su moji roditelji i odveli me kod lekara, gde su mi uradili ispiranje želuca – priseća se.

Ova mlada žena živi u strahu da će je nevenčani suprug pronaći i ubiti.

– Pretnje i torture nisu prestajale. Svakog dana je ponavljao kako će me ubiti jer ja nisam za život. Više puta me je prisiljavao na seks, a ako ga ne bih zadovoljila, govorio je: „Ubiću te“, jer ja nemam pravo da kažem ne. Bila sam tu da radim sve kako on kaže – drhtavim glasom priča nesrećna Jadranka. Ona je, kako smo saznali, jednog dana ipak smogla snage da stavi tačku na nasilje koje je trpela.

– Iskoristila sam priliku kada nije bio tu da odem u policiju. Mnogo se plašim, ali to sam uradila. Sada čekam da ga policija uhapsi – zaključuje žrtva.

J. Stanković

#Nasilje

#Porodica

#supruga

'