AKTUELNO

Prošla su puna tri meseca kako je dvogosišnja Danka Ilić nestala u Banjskom polju, iz dvorišta porodične kuće u kome se igrala. Nešto kasnije tadašnji ministar policije Bratislav Gašić saopštio je da su za njeno ubistvo uhapšeni radnici "Vodovoda" Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz sela Luka.

Dejan je ubistvo priznao i do detalja opisao kako je presudio devojčici, dok je Srđan odlučio da se brani ćutanjem, a nedavno je negirao i svaki kontakt sa detetom. Telo male Danke do danas nije pronađeno.

Naime, u dvorištu gde se poslednji put igrala mala Danka, sada su stare mašine, palete i otpad. Ono što ledi krv u žilama jeste misteriozna porodična slika koja stoji na mestu gde se Danka poslednji put igrala.

Danka Ilić, dvogodišnja devojčica iz Bora, nestala je 26. marta u Banjskom polju kada se igrala u dvorištu kuće njene majke.

Devet dana kasnije, nakon danonoćnog rada policijskih službenika, otkriveno je da je devojčica ubijena, a da su Srđan Janković i Dejan Dragijević izvršili ovaj zločin.

Prema prvobitnom priznanju Dragijevića, njih dvojica su službenim automobilom udarili, pa ubacili devojčicu u automobil. Kada se probudila, Dragijević ju je zadavio, a potom su njeno telo bacili na deponiju. Navodno, Dejan se kasnije vratio po telo koje je, uspomoć oca i brata koji je kasnije preminuo, premestio telo deteta na drugu lokaciju.

Dejan Dragijević navodno se sprema da ponovo svedoči i da u potpunosti promeni prvobitni iskaz.

Autor: Dubravka Bošković