AKTUELNO

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić, radnik JKP "Vodovod" Srđan Janković, u toku naredne nedelje biće ponovo saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, pišu beogradski mediji.

Naime, Srđan Janković je početkom juna već saslušan u vezi s ovim strašnim zločinom, ali je tada negirao da je u danu nestanka uopšte video malu Danku Ilić, a zatim i da je udario službenim automobilom.

- Osumnjičeni Janković je potvrdio da je kritičnog dana bio u Banjskom polju, objasnio je da je bio na radnom zadatku s kolegom Dejanom Dragijević i kojim su se putem kretali. Međutim, negirao da je video devojčicu Danku Ilić, kao i to da je udario službenim automobilom JKP "Vodovod", kojim je, kako je i sam rekao, upravljao. Nakon toga negirao je i krivično delo koje mu se stavlja na teret - kazao je pre nekoliko dana izvor upoznat sa slučajem.

Tim povodom, ekipa portala Pink.rs stupila je u kontakt sa advokatom Stahinjom Milovanovićem koji nam je otkrio šta očekuje od narednog suđenja osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić.

Prema informacijama, tužilac koji vodi istragu nestanka devojčice, Sonja Milićević odlučila je da Jankovića sasluša na još neka pitanja nakon njegovog prvog saslušanja.

Podsetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u selu Banjsko polje kod Bora. Tada se ispostavilo da su Dragijević i Janković, inače radnici JKP "Vodovod" u Boru bili kobnog dana na radnom zadatku u selu. Tom prilikom naleteli su na devojčicu koja je izašla iz svog dvorišta, udarili je automobil, potom zadavili i njeno telo zakopali na nepoznatu lokaciju.

U međuvuremenu su privedeni i Dalibor i Radoslav, ali je u prostorijama policijske stanice Dalibor preminuo, dok je njegov otac Radoslav nedavno pušten iz pritvora.

Autor: Dubravka Bošković