AKTUELNO

Osumnjičenom je određeno zadržavanje.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Velikom Gradištu uhapsili su S. D. (1986) iz ovog mesta, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

On se sumnjiči da je kao volonter u jednom prihvatilištu za pse u Velikom Gradištu, neadekvatnim postupanjem doprineo da dođe do uginuća većeg broja pasa.

Policija je, 4. juna ove godine, po prijavi, u prihvatilištu zatekla oko 40 živih i 25 leševa pasa u fazi raspadanja.

Veterinar i republička veterinarska inspektorka su se izjasnili da su psi preminuli usled nedostatka vode i hrane u dužem vremenskom periodu.

Preživelim psima je pružena adekvatna veterinarska pomoć.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

Da podsetimo, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv N.V. (rođen 1986. godine) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo "ubijanje i zlostavljanje životinja" iz odredbe člana 269 stav 1 Krivičnog zakonika kao i krivično delo Nasilje u porodici iz odredbe člana 194 stav 1 Krivičnog zakonika.

Navedena krivična dela okrivljeni je izvršio u periodu od 18.02.2024. godine do 19.02.2024.godine na taj način što je, dok je bio pod uticajem alkohola pretnjom da će napasti na život i telo, te drskim i bezobzirnim ponašanjem, ugrožavao spokojstvo člana svoje porodice.

On je uznemiravao suprugu tako što je u više navrata pozivao telefonom i upućivao joj razne pretnje i slao joj poruke u kojima joj je takođe upućivao pretnje da će ubiti nju, članove njene porodice kao i sebe, kao i razne uvrede.

Autor: Dubravka Bošković