AKTUELNO

Roditelji žrtava smatraju da su se Kecmanovićima u školi činili ustupci i da je tako Kosta mimo procedure promenio smenu.

Kosta Kecmanović je 3. maja prošle godine ubio devet učenika škole "Vladislav Ribnikar" koju je pohađao i školskog čuvara, i ranio petoro učenika i nastavnicu istorije.

Policija ga je uhapsila u školi gde je sačekao policiju da se preda, a pored njega je nađeno i oružje njegovog oca kojim je počinio masakr u svega nekoliko minuta.

Ono što se otkrilo nakon jezivog zločina, a što je sve ostavilo u šoku jeste tvrdnja da su Kostu Kecmanovića bez posebne papirologije i procedure, njegovi roditelji prebacili u odeljenje 7/2 po završetku šestog razreda.

U bilingvalno odeljenje za izuzetne učenike koji kompletnu nastavu prate većim delom na francuskom jeziku, Kostu su roditelji prebacili čak iz druge smene i o tome bi trebalo da postoji dokumentacija, jer se to radilo na lični zahtev.

Međutim, na saslušanju, razrešena direktorka škole izjavila je da ništa nije urađeno mimo procedure.

- Za prebacivanje iz smene u smenu ne postoji utvrđena procedura i to nije neuobičajena stvar koju đaci zahtevaju - rekla je Snežana Knežević.

Roditeljima ubijene dece najveću bol iz škole su naneli time što im satima niko nije rekao da su im deca mrtva i upucana iako su to svi znali.

Direktorka je rekla da joj je to bilo zabranjeno, u šta oni sumnjaju.

- Policija nam je zabranila da obaveštavamo roditelje ili bilo koga dok ne utvrde tačan spisak ubijenih i ranjenih - rekla je Knezević i dodala da joj je bilo preteško da se javlja roditeljima ubijenih i da ćuti o posledicama sve dok je nisu odveli u stanicu policije Vračar gde su zvanično saopštavali najtužnije vesti.

Autor: