AKTUELNO

Suzana Čikić, majka Andrije Čikića, kog je Kosta Kecmanović ubio 3. maja 2023. zajedno sa još osam školskih drugara i čuvarom škole, u jednoj TV emisiji prisetila se detinjstva svog sina i trenutaka koji su proveli zajedno.

- Kad je Andrija bio mlađi, jednom prilikom me je zamolio da ga odvedem u park, rekavši da su sada tamo svi njegovi drugari i da ne zna da li će posle biti tamo ako odemo kasnije. Ja sam ga odvela i posle sat-dva, kad smo se vraćali kući, on me pitao može li da stane da kupi sladoled. Nakon što je kupio sladoled, u jednoj ruci je držao kusur, a u drugoj sladoled. Umesto da krene ka meni, skrenuo je u cvećaru, bila sam zbunjena. Kada je ušao, tamo rekao je prodavačici: "Možete li da mi date jedan crveni cvet za moju mamu." Izašao je i dao mi je taj cvet i rekao: "Mama, hvala ti što si me izvela u park iako si bila umorna." Takav je bio moj Andrija - ispričala je uplakana Suzana Čikić.

Podsetimo, Kosta Kecmanović, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro vršnjaka i čuvara škole. On je tog jutra s namerom da izvrši masakr zakasnio u školu i na čas istorije, a onda s dva očeva pištolja i punim rancem Molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao.

Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda ušao u kabinet za istoriju, gde je njegovo odeljenje imalo čas, i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka, dok je još troje i nastavicu istorije teško ranio. Dvanaest dana kasnije, još jedna devojčica je nažalost, podlegla povredama.

U krvavom piru Koste Kecmanovića nedužne živote su izgubili Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Dečak-ubica se od 3. maja nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.

Autor: