AKTUELNO

Optuženi Ognjen Dabetić kratko se izjasnio o krivici, ali nije hteo da iznosi odbranu

Suđenje Ognjenu Dabetiću za ubistvo Noe Milivojev počelo je danas u Višem sudu u Beogradu. Na današnjem ročištu prisustvovao je i iskaz dao i otac ubijene Milivoje Milivojev.

Tužilac Branislav Ilić je na početku ročišta rekao da tužilaštvo dabetića tereti za teško ubistvo i da krovicu dokazuje dokazima iz optužnice, a da će po iznošenju odbrane okrivljenog, ukoliko bude bilo potrebe, kao dokaz biti predloženo Dabetićevo nauropsihijatrijsko veštačenje. Tužilac je predložio da svi dokazi budu neposredno izvedeni u sudnici.

Foto: Društvene mreže

Na današnjem ročištu Dabetić je imao priliku da iznese odbranu, ali je odlučio da samo kratko negira krivicu.

Otac Noe Milivojev udaljen je iz sudnice kako bi Dabetić dao iskaz, a on je rekao da bi želeo da čuje Dabetićevu odbranu, na šta mu je predsedavajuća sudija odgovorila da mora da izađe.

- Nisam kriv za krivično delo koje mi je stavljeno na teret. Zasad neću da iznosim odbranu, i dalje bih se branio ćutanjem ako je to u redu - kratko je rekao Dabetić.

"Ne sećam se iskaza zbog šoka"

Otac Noe Milivojev rekao je pred sudom da "pretpostavlja da ostaje pri ranije datom iskazu" i da se ne seća šta je pričao, zbog šoka.

Sudia je potom pročitala njegov iskaz, kako bi ga podsetila.

- Noa mi ga je spominjala. U poslednje vreme je lesto išla kod njega, zvala ga je Ogi. Pričali bismo na telefon kad ide kod njega i govorila je da mora da prekine vezu da bi je pustio u stan. O njihovom odnosu ne znam ništa. Ne razumem se u prirodu homoseksualnih veza, meni je to čudno. Nakon nestanka sađ je tražio zajedno sa njenom majkom. Nismo mnogo razgovarali o njemu, ja često nisam bio kod kuće, razgovarala je s majkom. Ja bih nekada naišao dok sede i pričaju i eventualno postavio neko pitanje. Nije mi se žalila, ali verujem da je imala problema, nije mogla da nađe posao zbog toga što je trans, bila je šikanirana - pročitala je sudija Olivera Đurić iskaz noinog oca.

On je rekao da ostaje pri datom iskazu.

- Mogao bih svašta da pričam, ali to je to. Nemam šta - rekao je Milivoje kroz suze.

On je istakao da se pridružuje krivičnom gonjenju Dabetića i da ističe imovinsko-pravni zahtev.

Naredno ročište zakazano je za 22. jul, a pozvana je majka Noe Milivojev Borislava Milivojev i svedoci Marko Pavlović, odnosno drugarica Noe Milivojev Ana Marija i Živojin Krstić.

Autor: