AKTUELNO

Španska policija u saradnji sa sedam agenata američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) tragaju za nestalom Kolumbijkom i srpskom snajkom Anom Marijom Knežević, kojoj se svaki trag gubi početkom februara u Madridu. Nacionalna policija sada je objavila video-snimak pretrage nepristupačnog terena uz auto-put u blizini granice Španije i Francuske.

Pre nekoliko dana, kako su naveli lokalni mediji, sedam specijalnih agenata FBI stiglo je u Španiju da pomogne Nacionalnoj policiji Španije kako bi uspeli da lociraju telo Ane Marije Knežević.

Istražitelji danima pretražuju teren na nekoliko lokacija, a jedna od njih je u neposrednoj blizini auto-puta na granici sa Francuskom. Na video snimcima se može videti kako se pretražuje i kanal koji se nalazi u tom predelu. Inače, kako smo jutros objavili, prvoosumnjičeni za nestanak Kolumbijske je njen suprug Srbin David Knežević koji je uhapšen 4. maja na aerodromu u Majamiju i to čim je sleteo iz Beograda, a na teret mu se stavlja otmica.

Pa da podsetimo, telo Ana Marije Knežević nije nađeno, ali sve ukazuje na to da je ona ubijena i da je to učinio njen suprug od kog se razvodila.

Foto: Printscreen/X@BrianEntin/Printscreen/Drušvene mreže

- Pretražuje se deo uz auto-put u blizini španske i francuske granice. Sumnja se da je osumnjičeni David Knežević, ubio suprugu od koje se razvodio, a potom njeno telo stavio u veliki kofer koji je potom bacio u neposrednoj blizini auto-puta - navode lokalni španski mediji i dodaju da je Knežević zločin detaljno isplanirao, ali da je napravio nekoliko kobnih grešaka.

Naime, kamere u zgradi u kojoj je od prošle godine živela Ana Knežević snimile su muškarca sa kacigom na glavi kako ulazi u stan, i kako izlazi sat vremena kasnije sa velikim koferom u ruci. Pretpostavlja se da je osumnjičenu Anu koja je visoka svega 147 centimetara, a teška 47 kilograma stavio u kofer i bacio u predelu gde istražitelji pretražuju teren.

- Istražitelji posebnom opremom pažljivo pretražuju svaki deo te deonice za koju se sumnja da se nalazi telo Ane Marije. Takođe, u potrazi učestvuju i ronioci koji pretražuju kanale i bare, ali dosadašnjom istraogom nije nađen neki trag koji bi ih doveo do tela.

Teren u blizini granice pretražuje se jer sve ukazuje na to da je Knežević stavio kofer u isti rentirani automobil, "pežo 308", kojim je 30. januara putovao iz Beograda do Madrida, gde ga je takođe, snimila nadzorna kamera na naplatnoj rampi. Na povratnom putovanju u Srbiju, tačnije 15. marta i pre nego što je prešao granicu sa Francuskom, gde bi bezbednosne kontrole mogle da ga otkriju, navodno se oslobodio ostataka na mestu između provincija Madrid i Zaragoza koje istražitelji sada pokušavaju da lociraju.

Foto: PRINTSCREEN/DRUŠTVENE MREŽE

Kako smo ranije pisali, Ana Knežević se prošle godine doselila u glavni grad Španije, nakon razvoda od Knežević, a njih dvoje nisu mogli mirnim putem da se raziđu zbog sukoba oko podela imovine koja je iznosila 15 miliona dolara. Naime, David Knežević nije želeo supruzi da ostavi toliko novca nakon razvoda. Poslednji put Ana Marija Knežević je viđena i kontaktirala je prijatelje početkom februara. U noći njenog nestanka nepoznata maskirana osoba obojila je sigurnosne kamere, a potom je viđena kako sat vremena nakon toga izlazi iz apartmana Ane Knežević u luksuznom delu grada, sa koferom u ruci.

Državljanin Srbije nalazi se u pritvoru u Sjedinjenim Američkim Državama i njemu se na teret stavlja krivično delo otmica, za koje je zaprećena kazna i do doživotnog zatvora.