AKTUELNO

Biljana i Dane Dukić jedni su od roditelja koji su kobnog 3. maja prošle godine ostali bez svog deteta, nakon što ju je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio vršnjak Kosta Kecmanović.

U dokumentarnom filmu koji je prikazan na godišnjicu masakra roditelji nastradale dece govorili su u poslednjim trenucima koje su proveli sa mališanima, a koje je usmrtio njihov drug dečak-ubica Kosta Kecmanović.

Među njima bili su i Biljana i Dane Dukić, koji su opisali o čemu je maštala njihova ćerka Adriana, ali i trenutku kada su saznali da je poginula.

- Anči je htela da postane doktor jer je htela da izleči svog deku. Deka ima pritisak, u godinama je. I kad se žalio, ona je uvek govorila: "Ne sekiraj se, postaću doktor i izlečiću te", a on se smejao i rekao: "Dok ti postaneš doktor, deka će da ode." I, nažalost, ona je otišla pre njega - rekla je kroz suze Biljana i dodala da je 2020, kad su se preselili iz Francuske u Beograd, Adriana majci napisala pismo, te istakla da ne zna da li je nešto predosetila, ali da te reči nikada neće zaboraviti.

- Godine 2020. pisala mi je pismo da me voli i, ne znam zbog čega, napisala mi je: "Ako me beogradske ulice odvoje od tvog zagrljaja, ti si moja mama i nikada te neću zaboraviti." Te godine smo se preselili za Srbiju. Nedostaje mi to kad dođe iz škole i kaže da ima svašta da mi priča. Bila je u tinejdžerskim godinama i bila je vesela i srećna. Razmišljam kako ona gore sama bez nas, a, s druge strane, vuku me deca. Oni ne razumeju, za njih je to veliki šok, oni znaju samo da im je sestra otišla u školu.

Da podsetimo, Kosta Kecmanović počinio je stravičan masakr 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je kobnog jutra uleteo u ovu ustanovu i usmrtio osam učenika i radnika obezbeđenja škole, dok je jedna teško ranjena devojčica preminula 12 dana kasnije.

Autor: