AKTUELNO

Beogradska policija juče je pretsresla kuću Zorana Marjanovića koji je optužen za ubistvo supruge Jelene Marjanović. Prilikom ove akcije privedena je na saslušanje njegova majka Zorica Marjanović koja je ubrzo puštena kući.

Boris Vuković, odgovorni urednik Srpskog telegrafa, rekao je za Novo jutro Televizije Pink da je juče bilo intrigantno to kada je Zorica Marjanović završila u policiji.

- Brzo se došlo do informacije da njeno privođenje nema veze direktno sa ubistvom Jelene Marjanović već da su policija i istražni organi došli do jedne nove mahinacije, a to je da je pri podizanju lične karte Zorice Marjanović u policijsku stanicu otišla njihova kuma Vera i preuzela ličnu kartu jer navodno Zorica ne može da ide u policiju i kasnije su istragom došli do toga da su muljali nešto sa papirima porodične kuće sada ubijene Jelene i njene pokojne majke – objašnjava Vuković.

Foto: Printscreen

On dodaje kao da im je sve ovo oko ubistva bilo malo i da se sada došlo i do ovih detalja. Zorica Marjanović je juče saslušana u svojstvu građanina, kao svedok u tom postupku jer se sada Vera Vukomanović tereti za taj falsifikat.

- Ona je zapravo tamo glumila Zoricu Marjanović. To možda dovoljno govori o čitavim tim namerama, ako neko ne može da ode da podigne sam ličnu kartu, nego mora nekog drugog da šalje da se potpisuje umesto njega onda sada stvarno dovodimo u pitanje sve ovo što su oni pričali i kao porodica tvrdili – kazao je Vuković.

Aleksandar Crnomarković, novinar Informera rekao je da su juče svi pokušavali da saznaju zašto je Zorica Marjanović privedena.

Foto: Printscreen

- Kolega Vuković je ispričao ovo oko podizanja lične karte, mi smo probali da odemo korak dalje i od izvora u policiji dobili nezvaničnu informaciju da je u celu tu priču umešan i pokušaj falcifikovanja određenog papira, nisu nam rekli kog, u vezi sa kućom Jelenine pokojne majke, čiji je sada, pošto je Jelena svirepo ubijena, a njena majka šest meseci nakon toga umrla, jedini naslednik mala Jana – objasnio je Crnomarković.

Kako dodaje, Jana ima sedam godina što znači da tom kućom upravlja njen staratelj, a njen trenutni staratelj je Centar za socijalni rad.

- Pošto nismo saznali koji papir je sporan pozvali smo pravnike da vidimo koji bi to papir mogao da njima donese vlasništvo nad kućom. Pravnici su nam nedvosmisleno rekli da to mogu da budu samo dva papira. Jedan je ugovor o doživotnom izdržavanju, a drugi je ugovor o poklonu, da Jelenina majka nekom od Marjanovića poklanja kuću, ili ugovor o doživotnom izdržavanju, da se Jelenina majka ugovorom obavezala sa nekim od Marjanovića da je oni izdržavaju, a da nakon toga kuća pripada njima – naglasio je Crnomarković.

On podseća da je Jelenina majka mrtva i da ni jedan od tih papira nije mogla da potpiše, kao i to da su Marjanovići već pokušavali da prodaju tu kuću.

Božidar Spasić, bivši obaveštajac rekao je da se ovo može shvatiti kao to da se Marjanovići nalaze pod policijskim skenerom.

- Ništa nije završeno podizanjem optužnice i stručna javnost očekuje da dođe do njenog proširenja i u tom smislu kažem da je porodica pod skenerom, da se vidi svaki detalj. Ova priča o ličnoj karti zna se već godinu dana, policija taktički raspoređuje te mere kojima će polako vršiti određeni pritisak na Marjanoviće – kazao je Spasić.

Foto: Printscreen

Kako dodaje bilo je reči o kući i dva, tri meseca nakon ubistva Jelene.

- Ja ne mogu da verujem da su Marjanovići ovoliko čvrsti da mogu da izdrže ovoliki pritisak s obzirom da mi opravdano sumnjamo da oni imaju još neka saznanja koja u ovom slučaju kriju od nas. Ono što je posebno interesantno je da mi se nakon izjave da malu Janu treba sačuvati unutar porodice, javio njen deda Vladimir i zahvalio mi se što brinem za interes male Jane – prisetio se Spasić.

On je rekao da očekuje da ovde počinje proces da se zaokruži optužnica i da se traže novi modeli i elementi.

Na to se nadovezao Vuković i rekao da je postupak protiv kume Vere značajan zato što je ona jedan od ključnih svedoka celog događaja.

Pročitajte još: DRAMA U BORČI: Policija pretresla kuću Marjanovića!

- Kuma Vera koja je sada pod istragom zbog falsifikovanja potpisa bila je u kući porodice Marjanović kada se dogodilo ubistvo i njen iskaz se nalazi u optužnici. Ona je rekla da su u toku ubistva Jelene u sobi spavali Miloš i njegova supruga, da je Vladimir Marjanović bio u prodavnici i da je kada se vratio rekao da ga je zvao Zoran i rekao da je Jelena nestala. Ako žena ode umesto drugog i podigne ličnu kartu, ako falsifikuje dokumenta, kako onda njoj da verujemo i da sa sigurnošću kažemo da se tog jutra sve odigralo onako kako je ona rekla – zapitao se Vuković.

#Božidar Spasić

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

#Zorica Marjanović

'