AKTUELNO

U nastavku suđenja za masovni zločin u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, danas će u Višem sudu u Beogradu biti saslušana majka dečaka ubice koji je 3. maja 2023. očevim pištoljima ubio devet učenika i čuvara te škole. Pred početak suđenja roditelji ubijene dece su u dogovoru sa advokatima u kafiću pored Palate pravde dogovarali kakva će pitanja postavljati majci dečaka ubice

Miljana Kecmanović bi trebalo da danas prvi put iznese svoju odbranu, jer u istrazi nije ispitivana. Takođe ona će ovom prilikom odgovarati i na pitanja roditelja ubijene dece, koji nisu krili ogorčenje ponašanjem bračnog para Kecmanović i potpunim odsustvom empatije prema stradalima.

Kako bi se što bolje pripremili za ispitivanje majke dečaka ubice, roditelji ubijene dece održali su neformalan sastanak u kafiću pored Palate pravde, gde su u dogovoru sa advokatima pripremali pitanja za Miljanu Kecmanović.

Prema saznanjima medija, tom prilikom oni su razrađivali taktiku s ciljem da raskrinkaju laži roditelja dečaka ubice, jer su njihove izjave prema rečima advokata potpuno suprotne i kontradiktorne. Na taj način pokušaće da Miljanu dovedu do tačke pucanja.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Da li se plašila tolikog oružja u stanu, ko je čitao stručni magazin o oružju, gde je bila dok je Vladimir punio pištolje, da li je izlaza iz stana?- glasila su pitanja kojima su počeli sastanak.

U nastavku roditelji i advokati redali su teme jednu za drugom: Kada je i kako Kosta napravio koktele? Kako su čuvali oružje kada je tako lako došao do njega?

Miljanin DNK na molotovljevim koktelima?

Prema rečima advokata jedno od bitnijih pitanja bi trebalo da bude pitanje za Miljanu, da li je Kostu zaista zaključavala u kupatilo? - rekao je advokat sugerišući da svi zajedno istim pitanjem završe saslušanje.

Potom su se pitanja za Miljanu ređala kako na fabričkoj traci: Šta ste radili i gde ste uopšte bili kada niste uvideli da Kosta sprema masakr?

A kako Infomer eskskluzivno saznaje glavno pitanje zaa Miljanu Kecmanović bi trebalo da bude: Kada ste stavili metak u saržer, kada ste napunili pištolj - upozorio je advokat.

Potom se prešlo na pitanja u vezi pripreme molotovljevih koktela koje je Kosta planirao da zapaljene baci u hodnik škole.

Imali ste kontakt sa spornim flašama i gumicama, da li ste vi pravili čepove za Molotovljeve koktele jer je na njima pronađen vaš DNK? Rekao je advokat roditeljima ubijene dece ističući da je cilj ovako postavljenih pitanja raskrinkaavanje laži Miljane i Vladimira Kecmanovića i pokušaj da je ovom prilikom dovedu do tačke pucanja i priznanja.

Vladimir odbio da odgovara na pitanja advokata oštećenih

Na prethodnih nekoliko suđenja njen suprug Vladimir Kecmanović izneo odbranu i odgovarao na pitanja suda, tužilaštva, oštećenih dok je na pitanja punomoćnika oštećenih odbio da odgovara. On od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava. Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca.

Autor: