AKTUELNO

Mladić P.M. (19) poginuo je u saobraćajnoj nesreći kod mesta Ašanja kada je svojim vozilom naleteo na betonski krst postavljen na kružnom toku, a pre samo godinu i po dana na istom mestu nastradao je fudbaler Aleksandar Kristijan Marković (29).

Marković se kobne večeri 22. decembra 2022. godine svojim "mercedesom" zakucao u betonski krst, a neposredno pre smrti sedeo je sa svojim prijateljima u kafiću.

- Kobne večeri mladić je bio s prijateljima u selu Ašanja odakle je rodom, nakon što je za predstojeće praznike došao kući iz Nemačke, gde je psolednje dve godine živeo i radio kao vodoinstalater. Sedeo je, smejao se i bio je vidno i dobro raspoložen dok je bio u kafiću, a onda se pozdravio sa prijateljima i rekao im da ide kod oca u Šimanovce - rekao je ranije poznanik nastradalog Markovića upoznat sa slučajem i dodao:

- Prijatelji su mu govorili da ostane još malo, ali je on hteo da ide kod oca. Seo je u svoj terenac "mercedes" i uputio se ka Šimanovacima. Kada se "mercedesom" približio kružnom toku, iz za sada nepoznatih razloga, počeo je da krivuda po putu i direktno udario u betonski stub koji nosi krst.

Marković je nažalost od zadobijenih povreda preminuo na mestu.

- Od udarca je zadobio teške telesne povrede od kojih je nastupila smrt, a meštani koji su čuli silovit prasak izašli su na ulicu i tako videli da je auto "zalepljen" za krst. Pozvali su policiju i Hitnu pomoć, a vatrogasci koji su izašli na teren morali su da seku lim kako bi iz smrskanog auta izvadili poginulog - rekao je sagovornik.

Autor: