AKTUELNO

Uprkos svakodnevnim naporima pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova telo ubijene Danke Ilić (2) iz Banjskog Polja, kod Bora, nije pronađeno ni posle sedmog dana potrage. Juče je sahranjen Dalibor, brat ubice Dejana Dragijevića, koji je preminuo u policijskoj stanici nakon što je priveden zbog sumnje da je bratu pomogao da premesti telo devojčice.

Na sahranu mu nisu došli ni otac Rade, koji se u pritvoru nalazi zbog sumnje da je bio saučesnik, ni brat Dejan, glavni osumnjičeni Dejan koji radi u JKP „Vodovod“, koji je priznao ubistvo.

Ovde sada policija traži telo Danke Ilić

Potraga za telom devojčice Danke Ilić (2) iz Bora traje već danima, a kako "Blic" saznaje, sada se proveravaju svi šahtovi i rezervoari koji su aktivni ili neaktivni i prirodni i veštački sistemi za navodnjavanje jer su osumnjičeni za ubistvo Dejan Dragijević i Srđan Janković radili u JKP "Vodovod" i po prirodi posla dobro poznaju te sisteme.

U selu Zlot sablasna tišina

U selu Zlot zavladala je sablasna tišina, a meštani su se pozatvarali u kuće. Od 26. marta, kada je nestala Danka Ilić, a i kasnije kada se saznalo da je svirepo ubijena, Borom i okolnim selima vlada muk. Zbog toga, diskoteke u Boru su za vikend bile zatvorene, a i građani su otkazivali privatne proslave u znak solidarnosti.

Policija nastavlja danas potragu i na novim lokacijama u potrazi za telom devojčice. Pretražuju bunare, šahte i rezervoare. Sumnja se da je ovaj pravac potrage započet upravo jer su osumnjičeni dobro poznavali šahte i bunare u selima Banjsko polje i Zlot.

Foto: Tanjug /VLADIMIR ŠPORČIĆ

Policija tražila telo Danke Ilić nekoliko metara od groba gde je juče sahranjen brat ubice

Tokom prethodnih dana, policija je nakon Zlotske pećine, Lazarevog kanjona, korita reke Zlot, potoka, rečica i bunara na teritoriji sela, pregledala i Novo groblje u Zlotu kao jedno od mesta gde su ubica i njegovi pomagači možda zakopali telo ubijene Danke Ilić.

Dalibor Dragijević, koji je preminuo u policijskoj stanici u Boru tokom zadržavanja jer je pomogao bratu Dejanu da se reši tela devojčice Danke Ilić juče je sahranjen na groblju u Zlotu, a pogrebu je prisustvovali rođaci i prijatelji.

Svetlana Dragijević, majka Dejana Dragijevića i Dalibora koji je danas sahranjen na u Zlotu, vratila se sa groblja kasno popodne kući, ali se zadržala jako kratko u kući.

Ubrzo je napustila porodični dom i ušla u jedan automobil i napustila imanje uputivši se u nepoznatom pravcu.

Stručnjaci o potrazi: "Kriju još nešto"

Foto: Tanjug /VLADIMIR ŠPORČIĆ

Još uvek je misterija zašto ubica koji je priznao ubistvo ne otkriva lokaciju na kojoj je telo male Danke Ilić.

Maja Jovanović, stručnjak za bezbednost dece, ističe da je na brzini od 20 km/h gotovo nemoguće ne uočiti dete i da ceo spektar okolnosti koji prati njihovo priznanje ide ka tome da će oni biti procesuirani za krivično delo. Međutim, kako ističe, ono što budi sumnju jeste činjenica da ne postoji nikakav smisao za prikrivanje tela.

- Verujem da postoji dodatno prikrivanje od strane osumnjičenih, koje nije samo udarac deteta ili indicija davljenja, mislim da postoji još jedan pravac, koji je samo njima znan da bi se prikrivalo gde su zakopali telo ubijene Danke Ilić - kaže Jovanović.

Autor: