AKTUELNO

Danka Ilić, dvogodišnja devojčica iz Bora, nestala je 26. marta u Banjskom polju i od tada joj se gubi svaki trag. U međuvremenu su uhapšeni Dejan Dragijević i Srđan Janković (obojica 50), radnici JKP "Vodovod", koji su priznali da su Danku udarili službenim automobilom, a potom i ugušili i bacili njeno telo na deponiju.

Od tada se intenzivno traga za telom deteta, ali potragu otežava to što ubice ne žele da otkriju lokaciju tela, kao i veoma nepristupačan teren u okolini Bora.

Na saslušanju Dejan je označio oca Radeta (73) i Dalibora Dragijevića (40) kao saučesnike, odnosno da su mu pomogli da premesti telo na drugo mesto, a do danas niko nije otkrio na koje. U međuvremenu je Dalibor preminuo u PU Bor, a danas će biti sahranjen na groblju u Zlotu.

Foto: Tanjug /VLADIMIR ŠPORČIĆ

Niko ne dolazi na sahranu

Uprkos ranijim dobrim odnosima sa ovom porodicom, komšije odbijaju da se pojave danas na sahrani Dalibora.

- Iako porodicu Dragijević poznajem celog života, ne pada mi ni na kraj pameti da idem na Daliborovu sahranu. Posle svega što su učinili ne znam da li će jedna osoba, a da nije iz njihove familije, doći na sahranu čoveku koji je pomogao da se sakrije telo ubijene Danke - rekao je meštanin Zlota.

Foto: Informer.rs, Društvene mreže

Na sahranu neće doći ni otac

Advokat Dejanovog oca Radoslava Drgaijevića Nebojša Živanović, rekao je da ni otac najverovatnije neće doći na sahranu sina.

- On je ispita. Mislim da Radoslav neće biti izveden sa sahranu sina, a majka će najverovatnbije biti saslušana posle toga - istakao je.

Ko je lud da tuguje kad nema monstruma?

Jedan od mladića u selu vidno je ogorčen situacijom i naglasio je za pomenuti medij da je već nedeljama u Zlotu opsadno stanje i da sve vrvi od policije.

Foto: Facebook.com/privatna arhiva

- Otkako sam čuo da je dete ubijeno, strašno sam se opteretio, jer ne mogu da verujem da je neko sposoban za ovako užasan zločin. Evo, opet je opsada u selu, puno policije, traže dete svuda. Ubicama i pomagačima, mojijm komšijama, moglo je svašta da pande na pamet. Rezervoara za vodu, koji su nekada služili za navodnjavanje, ima svuda okolo. I sad, ako ej sve tačno, pa ko je lud da ode i da tuguje na groblju zato što nema više jednog monstruma - kazao je.