AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, intenzivnim operativnim radom, otkrili su improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili N. N. (48) i U. N. (25) iz ovog grada.

Oni se sumnjiče za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Policijske uprave u Kragujevcu.

Policija je pretresom kuće i drugih prostorija koje su osumnjičeni iznajmili u Kragujevcu, pronašla oko 14 kilograma sirove biljne materije, za koju se sumnja da je indijska konoplja, kao i kompletnu opremu za uzgajanje i proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima.

Sumnja se da su oni, u prethodnom periodu, tu zasadili i uzgajali indijsku konoplju od koje su proizvodili marihuanu, namenjenu daljoj prodaji.

Takođe, pregledom porodične kuće u kojoj boravi N. N. policija je pronašla manju količinu praškaste materije za koju se sumnja da je amfetamin i manju količinu marihuane, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.