AKTUELNO

U Specijalnom sudu u Beogradu Veljko Belivuk i Marko Miljković negirali su danas da su novcem stečenim od kriminalnih delatnosti kupovali luksuzne automobile, stanove i pokretne stvari.

Krivicu su na početku suđenja negirale i njihove supruge Bojana Belivuk i Tanja Miljković, kao i Filip Ivanovski i Marija Ivanovski.

Detaljnu odbranu optuženi će izneti tokom današnjeg suđenja.

U odnosu na Snežanu Đorđević, majku Bojane Belivuk, privremeno je razdvojen postupak zbog njenog zdravstvenog stanja, odnosno, kako je sudija navela, zbog privremene nesposobnosti.

Optuženi Filip Ivanovski je došao sa slobode sa suprugom Marijom Milutinov, kao i Tanja Miljković i Bojana Belivuk.

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Ivanovski i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine.

Optužnicom je svim optuženima na teret stavljeno produženo krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično delo pranje novca u saizvrilaštvu.

Foto: TV Pink Printscreen

Oni se terete da su od 2015. do početka 2021. godine, novcem koji je proistekao iz krivičnih dela i kriminalne delatnosti kupovali veći broj luksuznih automobila i drugih pokretnih stvari, kao i katastarske parcele u Beogradu u najvećem broju situacija na ime trećih lica i tako pokušali da prikriju da novac potiče iz kriminalne delatnosti.

Ooptuženi su negirali krivicu kao i na pripremnom ročištu i govorili su kako je ko zarađivao.

Marija Milutinov je rekla da je radila za 50.000 dinara, Bojana Belivuk da je radila u podrumu pića a posle u renta kar agenciji, Belivuk da je najpre pekao palačinke a onda da je takođe radio u nekom podrumu pića, Miljković na poslovima obezbeđenja, Filip Ivanovski isto je rekao da je imao regularan posao. Svi govore da su zarađivali regularno kao i to da su im pomagali roditelji da steknu određene nekretnine.

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava.

Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe.