AKTUELNO

Majorka policije Bojana Otović Pjanović objasnila je gostujući u emisiji "Jasno. Kao dan!" na "Blic" televiziji kako su osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić tokom istrage premestili telo na drugu lokaciju.

Kako je majorka nedavno objasnila, Srđan Janković i Dejan Dragijević bili su osumnjičeni od drugog dana istrage, a odgovorila je na pitanje i kako su uspeli uprkos tome da u toku istrage premeste telo Danke Ilić sa deponije na drugu lokaciju?

- Imali su pomoć. Jedan od njih se vratio osumnjičeni dva dana nakon događaja na divlju deponiju i premestio telo na drugu lokaciju. Mi smo 30. marta u službene prostorije doveli osumnjičene. Mi smo mislili da ćemo zapravo i tog 30. marta imati realizaciju i da će se desiti ono na što smo svi sumnjali. Naravno, da smo bili obazrivi, kao što ste videli. Nismo iznosili nikakve podatke, nismo dozvolili da bilo ko ugrozi na bilo koji način bilo koji segment našeg postupanja - rekla je Pjanović Otović.

Dankino telo premešteno je sa deponije 28. marta
Samo dva dana pre nego što su osumnjičene doveli u službene prostorije MUP-a, Dejan Dragijević je uz pomoć brata i oca telo premestio na drugu lokaciju, koju i dalje nisu otkrili.

- Premeštanje tela bilo bilo je 28. marta znači dva dana pre toga, i to je najporaznije i ono što govori o kako im se sociopatama radi. To je minimalno i najblaže što mogu i reći - rekla je Pjanović Otović.

- Kada krene proces prikupljanja dokaza u svrhu eliminacije, provera. Znate, tu dovede se veliki broj lica, veliki broj pretresa, pregleda, poligrafskih testiranja, snimci bezbednosnih kamera. Da čekate rezultate, da biste nekim uporednim i unakrsnim analizama došli do nekog odgovora, da biste imali kompletnu priču koja bi imala neku dovoljnu indiciju da možemo da napravimo rekonstrukciju samog događaja. Tako se desilo i u ovom slučaju - objasnila je Pjanović Otović.

Bili smo vrlo obazrivi

Ističe i da je policija bila vrlo obazriva po pitanju toga šta će iznositi u javnost.

- Nismo iznosili nikakve podatke, nismo dozvolili da bilo ko ugrozi na bilo koji način bilo koji segment našeg postupanja, ali nam se onda dešava snimak koji se pojavio, koji je naš državljanin koji živi radi u Beču dostavio. I znate, vi kada imate izjavu roditelja, koji su onako bili odvojeni i nezavisno jedno od drugog potvrdili da je to njihovo dete, onda naravno to ne možete zanemariti - rekla je Pjanović Otović.

Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su uhapšeni zbog sumnje da su ubili Danku Ilić, saslušani su u petak uveče, a juče im je određen pritvor. Dragijević je pred tužiocem priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem. Obojici je potom određen pritvor do 30 dana.

Policija je u međuvremenu uhapsila Radeta i Dalibora Dragijevića, oca i brata Dejana Dragijevića, zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo ubijene devojčice. Međutim, Dalibor je tokom jučerašnjeg dana preminuo.

Kako saznaje "Blic", Dalibor Dragijević priznao je da je pomogao bratu Dejanu da se reši tela Danke Ilić. On je, kako saznajemo, policiju vodio na više lokacija tokom jučerašnjeg dana, ali ni na jednoj nije nađeno telo Danke Ilić.

Otac navodno bio šokiran: "Ni Dejan ni Dalibor nisu takvi"

Neposredno pred hapšenje, reporteri "Blica" razgovarali su sa ocem Radetom Dragijevićem koji je rekao da mu je policija "odvela suprugu i drugog sina".

- Šta da kažem kad ne znam ništa. Da imam dobre informacije, pa da kažem nešto, ali nemam. Trebalo je sinoć i mene da saslušaju, ali nisu. Sada su došli samo po ženu. Došla su službenim automobilom dva policajca oko 18 časova i odveli su je da da izjavu. Sada su svi tamo, jedini sam ja ostao kući - kazao je pre tri dana Rade Dragijević za Blic.

Tvrdio je da je u šoku i da ne zna šta se dešava, a za oba sina govorio da "oni nisu takvi".

- Slušam na TV-u, ima manipulacija za sve i svašta. Ja ne znam šta se dešavalo, ali ne verujem da je tačno to što se priča. Dejan nije bio takav nikada. Ja ga ne znam kao takvog. Kod mene nije bio ni agresivan ni bilo šta. Ni on, ni drugi sin Dalibor - pričao je Rade o svojim sinovima.