AKTUELNO

Direktor Vodovoda u Boru, Goran Pavić, oglasio se nakon što je podneo je ostavku koja je usledila nakon što su uhapšeni radnici JKP "Vodovod", Srđan J. i Dejan D. zbog postojanja osnovane sumnje da su ubili Danku Ilić, a brat osumnjičenog Dejana, pokojni Dalibor D. za pomaganje da se sakrije telo devojčice.

- Iz moralnih razloga podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora JKP „Vodovod“ Bor, s obzirom da su osumnjičeni za ubistvo deteta zaposleni u ovom preduzeću i da postoji osnovana sumnja da su izvršili ovo gnusno ubistvo u toku radnog vremena, službenim vozilo u toku obavljanja radnog zadatka – navodi Pavić.

Direktor „Vodovoda“ najavio je i da će pokrenuti krivične postupke i protiv drugih odgovornih „za propuste, činjenje i nečinjenje“.

- Pokrenuću krivične i sve druge zakonom propisane postupke protiv osumnjičenih ali i svih drugih zaposlenih odgovornih lica u preduzeću koji su svojim propustom, činjenjem ili nečinjenjem doprinela da osumnjičeni ostanu na slobodi 10 dana – dodaje Pavić u svojoj ostavci.

On je u svoje lično ime i u ime svog kolektiva uputio najdublje saučešće roditeljima, porodici, prijateljima porodice, ali i građanima Bora i Srbije zbog tragične smrti Danke Ilić, ali i istakao da se ograđuje od postupaka i radnji osumnjičenih.

- JKP „Vodovod“ i ja lično ograđujem se se u svakom pogledu kako krivičnom, tako i materijalnom od postupaka i radnji osumnjičenih radnika – dodao je Goran Pavić.