AKTUELNO

Dragan Dojčinović, meštanin Banjskog polja, bio je jedan od poslednjih ljudi koji je kobnog 26. maja video devojčicu Danku Ilić za kojom tuguje čitava Srbija.

Ovaj komšija je vozio svoju majku na stanicu.

- Ja sam oko 15 do 2, ne mogu tačno da se setim, vozio majku na stanicu i vidim tu jedna devojčica, ali okrenuta leđima. Ulazila je, odnosno bila je ispred komšijinog dvorišta. Ja sam rekao majci vidi je, kao moja Anica, moja unuka, ona ima 3 godine. Imala je zelenkastu jaknicu - rekao nam je Dragan i objasnio:

Ja sam prošao, odvezao majku, svratio do prodavnice i kad sam se vratio komšija me pitao jesi video neko dete izgubljeno i vidim tada da policija pretražuje ovo brdo inad komšiluka.

On nam je dan posle nestanka objasnio da nije bio siguran da li je to bila Danka.

- Vozio sam normalno, video sam detence kod dvorišta, ali deca se šetaju tuda. Da sam znao, ja bih stao - rekao je on tada sa suzama u očima.

* 13 i 41 - Majka se vratila sa vodom za dete, primetila da Danke nema i obavestila muža

* 13 i 45 - Obavestila policiju da joj je ćerka nestala

* 13 i 50 - videla beli auto i muško lice pored vozila "fiat panda", u kom su bili osumnjičeni

Foto: PRIVATNA ARHIVA/DRUŠTVENE MREŽE

* 13 i 52 - Danka udarena kolima

Osumnjičeni su, da podsetimo, oko 10 do 2stali ispred imanja Ilića gde je Danka došla sa majkom Ivanom Ilić i bratom, a dete udarili samo 2 minuta kasnije dok se devojčica kretala kolovozom.

S tim u vezi, komšija Dragan prošao je pored deteta samo 5 minuta pre nego što su se pojavili osumnjičeni Srđan Janković i Dejan Dragijević i udarili dete 2 minuta kasnije.

Oni su, da podsetimo, uhapšeni juče i terete se za krivično delo teško ubistvo. Janković je, kako se saznaje, upravljao vozilom "fijat panda" kojim je devojčica oborena, a Dragijević je onesvešćenu ubacio u automobil, a zatim bacio na deponiju.

- Sumnja se da je devojčina nakon udarca automobilom još bila žive, te da je naknadno ubijena, ali se proverava na koji način - podseća naš izvor.

Autor: