AKTUELNO

U Višem sudu u Beogradu danas se održava saslušanjem tužene Miljane Kecmanović u nastavku suđenja u parničnom postupku po tužbi članova porodice ubijene i ranjene dece i čuvara škole "Vladislav Ribnikar", koje je njen sin ubio 3. maja 2023. godine tokom prvog časa.

Danas svedoče razredna 7/2 odeljenja koje je Kosta pokosio mecima iz očevog pištolja, tadašnja direktorka škole, pedagog i psiholog.

Puna tri sata trajalo je saslušanje direktorke škole.

Snežana Knežević je rekla da nikada nije ništa nije loše čula o Kosti, a da je samo znala od nastavnika da je izuzetan učenik.

Kazala je i da nikada nije komunicirala sa Miljanom i Vladimirom u vezi Kostinog prebacivanja u drugu smenu. Direktorka je stiskala usta dok joj Miljana Martinović, majka ubijene Katarine, postavljala pitanje da li joj je poznato da su učenici škole intezivno razgovarali o ubistvima u toku afere sa Vračarskim klanom.

Naime, sinovi bivše direktorke "Ribnikara" i jedne od nastavnica su označeni i sudi im se kao članovima Vračarske kriminalne grupe optužene za ubistva i druge zločine zajedno sa ozloglašnim Kavčanima.

Podsećanja radi, Vladimir Kecmanović je tražio da ga i danas dovedu u sud da bi čuo svedočenja u nadi da će i oni hvaliti Kostino zalaganje u školi i vaspitanje.

Ovom tužbom je, pored Miljane i Vladimira Kecmanovića, obuhvaćen i njihov sin maloletnik koji je počinio masakr. Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka doneće odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Sud je u ovom slučaju prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost. Protiv Kecmanovića se vode tri parnična postupka, dok je ukupno podneto pet tužbi, a podneli su ih maloletnici i nastavnica istorije koji su tada teško ranjeni.