AKTUELNO

Major policije Bojana Otović Pjanović objasnila je kako je locirano vozilo panda u kojem su bili osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje devojčice i kako je počinjen zločin.

Major policije Bojana Otović Pjanović izjavila je saučešće članovima porodice ubijene devojčice i zahvalila im na saradnji sa policijom.Podsetila je da je istraga paralelno i u kontinuitetu išla u nekoliko pravaca.

Već drugog dana utvrđeno je da se belo vozilo "panda" kretalo tuda, kao i još 16 vozila. Međutim, samo dva vozila su se vratila istim pravcem, među kojima i "panda".

- Nakon iscrpnog razgovora sa majkom, jer je dete bilo sa njom, ona je zapazila dok je tražila dete belo 'panda0 vozilo parkirano u blizini. Konstatovali smo da se radi o vozilu vodovoda - rekla je major policije na Javnom servisu.

Devojčica je viđena u periodu 13.45 do 13.52, a vozilo "panda" je u 13.50 bilo ispred ulaza u kapiju. Devojčica je pre toga viđena na raskrsnici, druga kuća od placa gde je majka bila s detetom.

Foto: TV Pink Printscreen, Privatna arhiva, Google maps

- Eliminacijom svih tih vozila koja su išla i izašla, ostalo je sporno vozilo 'panda'. Nakon zaustavljanja kod ulaza u kapiju, oni sedaju u vozilo, kreću se 30 do 40 metara niz ulicu, devojčica je bila sa desbe strane kolovozne trake bila, išli su na dole malom brzinom. Udarili su devojčicu, osumnjičeni suvozač stavio ju je u gepek gde je alat, odvezli su je do deponije - rekla je Otović Pjanović.

Podsetimo,za ubistvo Danke Ilić (2) za kojom je pola Evrope tragalo deset dana osumnjičeni su Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević iz sela Zlot.

Njih dvojica su 26. marta, po sopstvenom priznanju ubili malu Danku. Najpre su je automobilom udarili, a onda je jedan od njih izašao iz vozila i golim rukama zadavio dete koje je ležalo na putu i plakalo.

Prema poslednjim informacijama, vrlo brzo nakon nestanka male Danke Ilić, njih dvojica su privedeni i ispitani. Na saslušanju su tvrdili da nemaju nikakve veze sa nestankom devojčice.

Međutim, oni su policiji bili veoma sumnjivi, i zato su policija i vatrogasci prekopavali atare i pretraživali deponije ubeđeni da će naći telo koje su oni zakopali.

Ključni momenat je bio obajvljivanje snimka iz Beča, kada su jedan drugom rekli "Jesi li video ovo u Beču, izvukli smo se ", otkriveno je u istrazi.