AKTUELNO

Kako javljaju mediji, ekipe i dalje pretražuju deponiju na Banjskom polju u potrazi za telom male Danke Ilić. Prisutni su kamioni i buldožeri, a podignut je i dron.

Tužilaštvo u Zaječaru se oglasilo i saopštilo da je Jankoviću i Dragijeviću, određeno zadržavanje, kao i da se prikupljaju dokazi za vođenje krivičnog postupka.- Srđan Janković se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu usled čega je prednjim desnim delom vozila udario u devojčicu i usmrtio je - navodi izvor iz istrage.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

- Srđan Janković je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario u pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom Dejan Dragijević telo devojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gde su telo izbacili sa desne strane puta - kaže izvor blizak istrazi.

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Srđan Janković se na teret stavlja da je time počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a Dejan Dragijević pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

Na terenu je i mehanizacija - prekopava se i krči šiblje u pokušaju da se pronađe telo devojčice.

Takođe, kako su preneli mediji, otac Srđana Jankovića, osumnjičenog za ubistvo devojčice Danke Ilić, odveo je žandarmeriju u blizini sela Luke gde se sumnja da je bačeno telo.

Žandarmerija trenutno pretražuje kolibu porodice Janković. Mesto je nenaseljeno, a veliki broj pripadnika žandarmerije je na terenu.

Podsetimo, policija u Boru uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2).