AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kladovu, u odvojenim akcijama, uhapsili su D. G. (43) iz okoline Požarevca i D. B. (44) iz okoline Kladova, dok će protiv četrdesetšestogodišnje žene iz Kladova podneti krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je, prilikom pretresa vikendice koju koristi D. G. u okolini Kladova, pronašla oko 640 grama marihuane i digitalnu vagicu za precizno merenje, a u kući D. B. manju količinu marihuane.

Pronađena droga je, kako se sumnja, bila namenjena daljoj prodaji. U stanu četrdesetšestogodišnje žene pronađene su tablete koje se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci, semenke kanabisa, kao i rezani duvan i metak, pa će protiv nje biti podneta i krivična prijava za krivična dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Po nalogu tužioca Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, D. G. i D. B. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu, dok je protiv četrdesetšestogodišnje žene krivična prijava podneta u redovnom postupku.

Autor: