AKTUELNO

U Višem sudu u Beogradu danas će se nastaviti parnični postupak po drugoj tužbi koju je podnela porodica ubijene Adriane Dukić protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, ali i dečaka ubice koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro vršnjaka i čuvara škole.

Na današnjem ročištu planirano je svedočenje Vladimira Kecmanovića i Miljane Kecmanović, međutim ono je odloženo jer nisu došli na suđenje.

Njihov punomoćnik obavestio je sud da tuženi nisu pristupili imajući u vidu da je današnje suđenje javno, a da oni odbranu nisu izneli u krivičnom postupku koji je zatvoren za javnost.

Naveo je i da smatraju da bi davanjem iskaza na današnjem ročištu njihova odbrana bila kompromitovana u krivičnom postupku. Predložili su da sud odloži na ročište i da ih sasluša na drugom ročištu koji će biti nakon krivičnog, jer žele da daju iskaz.

Na prethodnom ročištu svedočili su majka i otac ubijene Adriane Dukić.

Dane Dukić je pred Sudom ispričao da se zajedno sa porodicom preselio iz Francuske 2020. godine u Srbiju jer su hteli da se više posvete deci. On je detaljno ispričao njihovo porodično stanje, te je naveo i da pored Adriane koja je ubijena, imaju još dvoje mlađe dece.

Tog 3. maja, kako je rekao Dukić, njima je stao svet, njihova ćerka je ubijena, a pored nje je bio i mobilni telefon kroz koji je prošao metak. Zbog toga, on misli da je devojčica htela da ga pozove.

- Svaki dan idemo na groblje da je poljubim i izvinim joj se - rekao je Dukić i dodao da se oseća krivim što su se preselili u Srbiju.

Na pitanje kako su njegova mlađa deca reagovala i podnela smrt sestre, on je rekao da im je teško i da moraju da nose takvo breme da im je sestra ubijena u školi.

Dukić smatra da je ovaj masakr propust roditelja, te mu nije jasno kako je moguće da je to dete odlučilo da uzme toliko života u samo dva minuta.

27 članova porodica podnelo privatnu tužbu

Prema pisanju medija, 27 članova porodica ubijenih u OŠ "Vladislav Ribnikar" podneli su tužbu protiv dečaka ubice, njegovog oca Vladimira Kecmanovića, majke Miljane Kecmanović i protiv škole.

Autor: