AKTUELNO

Snimak hapšenja Koste Kecmanovića (14) koji je 3. maja prošle godine ubio devetoro dece i čuvara škole, ponovo je aktuelan na društvenoj mreži TikTok.

Ni nakon više od deset meseci, koliko je prošlo od stravičnog masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, naciju ne prestaje da interesuje sve o dečaku-ubici.

Upravo iz tog razloga, video-zapis koji je nastao odmah nakon masakra, a na kom se nalazi Kosta zajedno sa policajcima, ponovo je postao tražen na društvenoj mreži TikTok.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Odmah nakon što je izvršio masakr, dečak-ubica se predao policiji, a kako se vidi na snimku, Kosta je bio hladnokrvan i bez emocija, nije pokazao nikakvu reakciju pa čak ni kajanje nakon što je počinio nezapamćen masakr koji je šokirao javnost.

Podsetimo, on je mesec dana planirao zločin. O tome da neće krivično odgovorati Kosta Kecmanović je saznao istraživajući Krivični zakon Srbije.

@manusiamanusiaakuat_

GAIS FOTO KE 3 SERIUSAN KOSTA???!😱 #kostakecamanovic #kostakecmanović #viralserbia #bullyingstop #criminal #serbia

♬ suara asli - xieohdypt - xieohdypt

Dečak-ubica je 3. maja u 8.40 časova upao u OŠ "Vladislav Ribnikar" koju je i sam pohađao i sa vrata pucao na Dragana Vlahovića, čuvara škole, koji je od posledica ranjavanja preminuo. Zatim je usmrtio tri devojčice koje su se zatekle u holu škole, a svoj krvavi pohod je nastavio u kabinetu za istoriju gde je čas imalo njegovo odeljenje i smrtio šestoro učenika, dok je nastavnicu istorije i još petoro dece ranio.

Nakon izvršenog zločina, pripadnici MUP na njegovom stolu našli su i dve ceduljice. Na jednoj mapa kretanja kroz školu, a na drugoj imena 16 dece. Sumnja se da je želeo njihovu smrt, jer su u nečemu bili bolji od njega.