AKTUELNO

Odbegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov jatak Igor Božović planirali su da likvidiraju jednog od škaljaraca Milana Vujovića i to na Svetoj gori, nakon što su saznali da se ovaj Baranin krije na grčkom poluostrvu.

Prema navodima Vijesti, o tome su razgovarali dva dana nakon što su 14. oktobra 2020. godine namamili i zarobili vođu barske ćelije organizovane kriminalne grupe škaljarski klan Mila Radulovića - Kapetana.

U zaprepašćujućoj, višednevnoj prepisci, vođa kavčana Radoje Zvicer, govori Kapetanu da će sačuvati svoj, ali i život svoje porodice, ukoliko bude radio sve što mu se kaže, pa od njega traži da oda lokacije na kojima se kriju škaljarci i/ili ih namami na mesta gde bi ih kavčani likvidirali. To su i učinili narednih dana - preko Radulovićevog Skaj naloga, dok je bio u zarobljeništvu kod kavčana, pripadnici te kriminalne organizacije u zamku su hvatali pripadnike suparničkog škaljarskog kriminalnog klana.

- Kapetane, sad ćeš sve fino da ispišeš đe je Mićko (Milan Vujović). Od stana, do svega. Ja znam da B*** tamo ima rodbinu i da je kod njih. Dobro se znamo ja i B***, dobro dobro. Je l’ ti pominjala nekad mene B***? - pita Zvicer glasovnom porukom.

Kotoranin Igor Božović, takođe glasovnom porukom, objašnjava da Radulović mora znati sve o tom škaljarcu.

- Dolazio je i Mile sa njima kod Torija u Idilu i na Zlatibor. Zna makar sve o Mićku i Toriju, kao o sebi što zna. I za Marbelju sve da kaže - koga imaju tamo i adrese njihovih ličnih stanova koje su kupili. I u kakvim su odnosima sa Zoranom Radićem. Sve pišite to - naređuje Božović sakriven iza nika Don.

Foto: STRANA.UA, Twitter.com/Printscreen

Radulović prvo pokušava da objasni da se dugo nije viđao sa tim Baraninom, svega nekoliko puta u poslednje dve godine, ali mu kavčani "osvežavaju" pamćenje informacijama o tome gde su ih sve fotografisali zajedno.

- Pa Mićko, šta da kažem? Znam tamo u Švedsku da živi, blizu G********, ali ne znam tačno gde. Ja sam njega vidio u dve, tri godine zadnje možda dva puta. I to je dolazio kod mene u Marbelju. I to je sve što smo se ja i on gledali. Ništa. Što znam? On se malo i povukao iz svega u zadnje vrijeme. I ovo od kad je bilo na ostrvo. On je bio na ostrvo, posle toga je samo jednostavno ugasio kripte i nestao odjedanput i rekli su mi preko brata da je u Svetu Goru i ja od tad ne znam ništa za njega, sem da kaže brat da je dobro. Nikakvu drugu vezu nemamo. Na Skaj je nemamo, niti imamo kontakt - odgovara im Radulović glasovnom porukom preko kriptovanog naloga beogradskih plaćenika kavačkog klana koji ga i čuvaju zarobljenog.

Zvicer traži objašnjenje da li je Radulović išao kod tog Baranina u Švedsku, je li ga zvao za kuma, a potom i kolika su mu deca, u koji razred idu, u koju školu...

- Koje papire imaju oni? Koliko đece imaju? U koju školu idu? Što đeca treniraju? Kad sam rekao da mu znam ženu to ništa nije bilo, da ne pomisli neko da se k***m nešto, nego je bila đevojka našega druga. A ovo pitam za đecu jer ste tako vi mene tražili - preko đece, preko đece, preko đece. I reči mi još kako mu se zovu đeca - L***, B***** i? - šalje Zvicer.

Radulović objašnjava da su sinovi prvi i drugi razred, a da je devojčica mala... Kotoranin potom zahtev podatak je li Mićko uvek sa decom i da li je stalno koristio kriptovani telefon, gde su se taj Baranin i Jovan Vukotić (sada pokojni) krili. Insistira i na pitanju “Đe je Tori”, pa od Radulovića dobija odgovor: “U Beogradu, u Divčibarskoj ulici”... Postavlja i pitanje ko sve ide kod Mićka - “od ovih anonimnih”, kome taj Baranin pomaže i ko su njegovi ljudi uopšte: “Kako se zove onaj na Žabljak? Je li on njegov?”

Foto: Pixabay.com, Tanjug/Rade Prelić, Printscreen /SKY, Printscreen/Društvene mreže

Sa broja sa kog Radulović odgovara, tada stiže pojašnjenje da na Svetoj gori nemaju nikoga i da se ne može ući bez preko crkve.

- Nemamo, nemamo tamo nikoga. Na Svetu Goru se mora najaviti koliko znam i slati preko crkve neku vrstu molbe da te prime. To je teško ispratiti. Možda videti dal’ ima neko naselje za kamp kućice u blizini Svete Gore ili na njoj - stiže poruka nakon koje se u razgovor ponovo uključuje Božović.

- Znam dosta o njemu i ja. Pratio sam ga dugo sa ljudima, ali nije lak on. A Mile nas može u metar dovesti do njega, to znam 100 posto... Mićko, Klempovi (Jovan i Igor Vukotić), Minja (Milić Šaković), Boban (Baćović), Vranjanac, Korać (Filip), Boreta (Saša) i Votka se moraju rješit da bi ovo završili. Svaki od tih nam je kapital, i ajmo braco. Tu je i Mile naš brat da pomogne - poručuje Božović.

Autor: