AKTUELNO

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo sudu da optuženo nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza oglasi krivom

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv D.G. (44) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršila krivično delo Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo iz odredbe člana 254 stav 1 Krivičnog zakonika u sticaju sa krivičnim delom Prevara iz odredbe člana 208 stav 1 krivičnog.

Ona se sumnjiči da se u Beogradu, tokom marta meseca 2022. godine, bez odgovarajuće stručne spreme bavila lečenjem, a pritom je imala nameru da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist. Kako se navodi u saopštenju, D.G. je dovodila u zabludu oštećene lažnim prikazivanjem činjenica da je lekar internista, navodeći da radi u KBC Bežanijska kosa, te da se terapijom matičnim ćelijama uspešno leči astma garantujući da astmu može oštećenima uspešno izlečiti, iako je po zanimanju zapravo obućarski tehničar.

Oštećene je navela da joj na štetu svoje imovine predaju novac u ukupnom iznosu od 2.500 evra na ime navodnog lečenja matičnim ćelijama koje je vršila na taj način što je oštećenoj u više navrata dala po nekoliko injekcija u ruku, zadnjicu i butine a u kojim injekcijama su se nalazili levonedž deksazon i vitamin OHB 12.

Nakon poslednjeg davanja injekcija prevarenoj ženi je pozlilo, dok je optužena pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 294.000 dinara.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo sudu da optuženo nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza oglasi krivom te da je zbog izvršenja krivičnog dela Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo osudi na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci a da je zbog izvršenja krivičnog dela prevara osudi na kaznu zatvora u trajanju od osam meseci te da joj izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Autor: