AKTUELNO

U nastavku preduzimanja dokaznih radnji prema 10 lica za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo Teška krađa i iz kancelarije za ordenje SIV-a i tom prilikom oduzeli 43.000 državnog ordenja Treći osnovni sud u Beogradu je odredio pritvor prema još četvoro osumnjičenih među kojima je i jedna žena.

Pritvor je određen prema I.Z. (53), N.A. (63) i A.T. (60) i S.S. (44) .

- O daljim radnjama koje tužilaštvo preduzima u cilju rasvetljavanja svih detalja predmetnog krivičnog dela javnost će biti blagovremeno obaveštena - navodi se iz ovog tužilaštva.

Za ovo delo osumnjičeno je 10 lica među kojima je i Slobodan Homen, bivši državni sekretar koji je trenutno nedostupan državnim organima.

- Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo u vremenskom periodu od 2009. godine do 2018. godine, nakon čega je javni tužilac 2019. godine prekinuo zastarelost krivičnog gonjenja preduzimajući dokaznu radnju, zbog koje činjenice je omogućeno zakonito preduzimanje daljih dokaznih radnji od strane javnog tužioca, dok apsolutna zastarelost za ovo krivičnog delo nastupa 2029. godine - piše u saopštenju tužilaštva.

Osim Homena, još jedno lice, S. B, trenutno je nedostupan državnim organima.

- U nastavku preduzimanja dokaznih radnji prema 10 lica za koje postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično delo Teška krađa iz člana 204. Krivičnog zakonika i iz kancelarije za ordenje SIV-a i tom prilikom oduzeli 43.000 državnog ordenja, a o čemu je javnost već obaveštena, Treći osnovni sud u Beogradu je odredio pritvor prema osumnjičenima i to I.Z. (rođen 1971.godine), S.S. (rođena 1980.godine), N.A. (rođen 1961. godine) i A.T.(rođen 1964. godine). O daljim radnjama koje tužilaštvo preduzima u cilju rasvetljavanja svih detalja predmetnog krivičnog dela javnost će biti blagovremeno obaveštena.