AKTUELNO

Muškarac je sa povredama na vratu došao u policiju u Surčinu!

Policija je raspisala potragu za Nikolom Buhom (31) iz Surčina koji se sumnjiči da je, početkom marta, pretukao i posekao po vratu muškrca B.D. (35).

Povređeni je 9. marta ove godine sam došao u policiju u Surčinu.

Nezvanično, on je rekao da ga je napao muškarac koga je "prvi put video i da ne može da ga opiše".

- Oštećeni je dodao da je nakon obračuna napadač seo u automobil i pobegao. Policija je odmah raspisala potragu za Buhom koja je još na snazi - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Ko je Nikola Buha?

Nikola Buha je sin Novaka Buhe, starijeg brata prvog svedoka-saradnika u Srbiji Ljubiše Buhe Čumeta.

Čumetov bratanac je privođen 2017. godine jer je kod njega pronađen pištolj za koji nije imao dozvolu.

Njemu je policija tada tokom rutinske kontrole pronašla pištolj za koji nema dozvolu i tada je priznao krivicu u zamenu za godinu dana kućnog zatvora. Buha je priznao da je pištolj imao obrisan serijski broj.

Nikola je odležao kaznu, ali nije prestao da pravi probleme.

On je uhapšen početkom 2020. godine pod sumnjom da je sa rođakom Boškom Buhom, Čumetovim sinom, otimao novac od Surčinca A. S. (46). Braća su komšiju pozvala da izađe ispred kuće, pa ga je jedan čvrstim predmetom udario u glavu, nakon čega su mu pomogli da se podigne i iz torbice mu uzeli 500 evra. Potom su otišli do kola, gde su mu vratili 200 evra i rekli mu da ćuti, da ništa ne prijavljuje policiji, a onda su otišli. Za ovo krivino delo osuđen je samo Boško Buha.