AKTUELNO

Policija je ubrzo nakon napada privela osumnjičenog.

Srpska napredna stranka saopštava da su danas u Rtanjskoj ulici fizički napadnuti omladinci SNS, aktivisti N. G. i N. S, dok su učestvovali u stranačkim aktivnostima u okviru kampanje za beogradsje izbore.

Na aktiviste SNS nasrnuo je muškarac koji je mladića N. G. udario rukom u predelu nosa, a devojku N. S. ošamario i gurnuo u predelu grudi, oteo im stranački materijal koji su nosili, uz psovke i najteže uvrede, naadeno je u saopštenju.

Srpska napredna stranka ističe da je šokirana ovim monustruoznim fizičkim napadom na omladinu SNS, koji su napadnuti samo zato što su članovi SNS, koji su pristojno i na dostojanstven način obavljali redovne stranačke aktivnosti.

- Pozivamo nadležne državne organe da hitno reaguju i da procesuiraju počinioca kako bi poslali jasnu poruku svima da su nasilje svakog oblika i ovakvi sramni fizički napadi nedopustivi, a političkim protivnicima poručujemo da nas njihove siledžije nikada neće uplašiti i da ćemo nastaviti još jače da radimo i da se borimo za sve građane, jer volimo Beograd i Srbiju - saopštio je SNS.

Ubrzo nakon napada, policija je uhapsila M. V. (41), osumnjičenog za ovaj napad. M. V. je po nalogu Prvog osnovnog tužioca u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden na saslušanje, rečeno je medijima u tom tužilaštvu.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo nasilničkog ponašanja.

#Napad

#SNS

#Zvezdara

'