AKTUELNO

Trojica muškaraca koji se sumnjiče da su u zatvoru Padinska skela teško povredili S.B. (70), kog su prema nezvaničnim informacijama silovali metlom, iza rešetaka su bili kako bi odslužili prekršajne kazne.

- Preminuli S. B. je bio prekršajno osuđen na mesec dana zatvora i kaznu je služio u Padinskoj skeli. I trojica osumnjičenih, bila su iza brave zbog zatvorskih kazni koje su im izrečene zbog prekršaja, a ne nekih teških krivičnih dela - otkriva izvor.

Prema njegovim rečima, jedan osumnjičeni ima 21 godinu, a dvojica su svega dve godine starija.

- Dvojica osumnjičenih su bila osuđena zbog kršenja zakona o bezbednosti saobraćaja, a jedan zbog kršenja zakona koji se odnosi na ličnu kartu - otkriva sagovornik iz istrage i dodaje da je jedan od osumnjičenih za zversko zlostavljanje starca bio osuđen na svega 10 dana zatvora.

Istragu smrti S. B., za kog je obdukcija navodno pokazala da je umro nasilnom smrću vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

- Posle otkrivanja jezivog zločina, uhapšena su trojica osumnjičenih i oni su prebačeni u istražni zatvor - dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, sumnja se da su trojica cimera nesrećnog čoveka zlostavljala i mučila metlom u ćeliji u takozvanoj Staroj skeli, koju su delili sa njim.

Zatvorenik je, kako je Kurir pisao, preminuo 4. februara u zatvoru. Zbog povreda koje je imao, odmah se posumnjalo da je bio žrtva jezivog nasilja.

- Sumnja se da je silovan u više navrata. Navodno su ga stražari zaticali u modricama, zbog čega je odveden na pregled kod lekara, ali je tada rekao da je sam pao. Moguće je da iz straha nije prijavio cimere - kaže izvor.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija juče je saopštila da je zbog tragičnog događaja smenjen direktor ovog kazamata, Vladimir Bukvić, i ubrzo je postavljena druga osoba, dok je protiv sedmoro zaposlenih u KPZ Padinska skela pokrenut disciplinski postupak.

Autor: