AKTUELNO

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv N.V. (38) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

Navedena krivična dela okrivljeni je izvršio sredinom februara, tako što je, dok je bio pod uticajem alkohola pretio smrću svojoj supruzi.

Vređao je, te pretio da će ubiti nju i članove njene porodice, kao i sebe, a potom je u Zemunu ubio kućnog ljubimca - papagaja.

On je papagaju rukama otkinuo glavu, a zatim je telo i glavu papagaja fotografisao te fotografiju poslao svojoj supruzi – oštećenoj kao i njenoj kumi dok je snimak istog sadržaja pokazao jednom od svedoka.

Predložen je pristup s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni boravkom na slobodi, u kratkom vremenskom periodu, ponoviti krivično delo, te je predložilo i da sud nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza okrivljenog oglasi krivim.-

Tužilaštvo predlaže kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i četiri meseca, kao i da mu izrekne mera obaveznog lečenja alkoholičara, kao i zabrana približavanja i komunikacije sa suprugom u trajanju od dve godine od dana pravosnažnosti sudske odluke.

Autor: