AKTUELNO

Zoran Marjanović stigao je u pratnji advokata u Viši sud u Beogradu, gde danas počinje ponovljeno suđenje. Marjanović je optužen da je 2. aprila 2016.godine ubio svoju suprugu pevačicu Jelenu Marjanović.

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković

Na pripremnom ročištu koje je bez prisustva javnosti održano 14. februara , Marjanović je kratko negirao krivicu, dok su njegovi branioci predložili dokaze.

Foto: E-Stock/Nataša Rajaković

Foto: Antonela Jelić

Između ostalog predloženo je da se uradi rekonstrukcija događaja, da se saslušaju svi ljudi koji su bili na nasipu tog 2. aprila, kao da se ispita ćerka Zorana i Jelene koja je tog dana sa njima bila na nasipu.

Foto: Antonela Jelić

Foto: Antonela Jelić

Marjanović bi sutra trebalo detaljno da iznese odbranu. Suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina.

Foto: Antonela Jelić

Apelacioni sud je 3.okrobra prošle godine ukinuo Marjanoviću pritvor. Marjanović je od početka suđenja tvrdio da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja.

On se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Foto: Antonela Jelić

Autor: